HTML

csibike blogja

Friss topikok

  • wattacukor: Helló. Most tartok itt az olvasásban, és már nem állom meg komment nélkül! :) A gumizás az gumizás... (2015.01.31. 20:34)
  • ZJWiQWklgJ: buy ambien ambien sleep driving - ambien drug manufacturer (2012.10.15. 07:26)
  • seaseptJerlor: how do i become a pharmacy technician http://exclusiverx.com/products/aceon.htm pharmacy unit dose... (2011.12.06. 18:20)
  • Csigamami: khm... ha azóta még nem váltottál... a cukorgyanta se nem fáj (annyira- egyébként hihetetlen, hogy... (2011.09.26. 14:36)
  • KelGyo: Rég jártam erre ... Gondoltam, benézek. (2010.05.27. 04:08)

Címkék

2009.06.28. 22:14 csibike blogja

Hosszú lesz, szólok.
Zajlik az életem, olyannyira, hogy fel sem tűnt, kedvenc munkahelyemen cirka másfél hete letelt a próbaidőm. Ahogy a korábbi melóhelyeken, itt sem volt kérdéses, hogy marasztalni akarnak: Főnököm az első néhány szakmai megmozdulásom után egyrészt szabad kezet adott, másrészt közölte, nagyon reméli, hogy nem akarom elhagyni a céget, a terhességem hírére meg kész tervvel állt elő az otthoni munkámat illetően. Nem merült fel bennem, hogy ne maradnék, ilyen jól még egyik munkahelyemen sem éreztem magam - se emberileg, se szakmailag.
Külön öröm számomra, hogy a gályahely után olyan helyre vezérelt a megérzésem, ahol önmagam lehetek, mindenféle megszorítás nélkül. Március 13-án, pénteken majd’ szétvetett a boldogság, amikor kiléptem a gályahely ajtaján, napra pontosan háromévi vegetálás után. Bár hetekkel előbb leléphettem volna, megvártam a három évet, mert ez így volt tökéletes: Március 13-án beléptem, lehúztam három évet, majd március 13-án kiléptem. A péntektizenhármat mindig is szerettem, nagy pajtásom. Itthon ünnepélyes bögre- és tányértörésre került sor, szépen fejem fölé emeltem a bezacskózott gályahelyi evő- és ivócuccot, aztán nagyot kurjantva földhöz csaptam. Felszabadulásomat vendéglőben is megünnepeltük ő, aki férfimmel.
Március 13. óta újra szabad vagyok. Az Élet nagy játékmester: Ő, aki férfimmel tavaly augusztusban döntöttük el, hogy szeptembertől belevágunk a babaprojektbe (de hülye szó, bzmg) és március 31-ig otthagyom a gályahelyet. Nos, Az Élet úgy alakította a dolgokat, hogy még véletlenül se hátrálhassak meg, azért a fapina kolleginák is jók valamire, lássuk be, köszi a helpet, Élet. Szeptembertől félszabadként tervezgettem a váltást, januártól már egyik állásinterjúról jártam a másikra, néhány hét alatt pedig egymásra találtunk imádott főnökömmel. Azóta sem bántam meg a döntésemet.
Cirka egy év után jöttem rá, hogy szakmai és emberi szempontból nagyon nem jó nekem a gályahelyen. Saját magam döntöttem úgy, hogy maradok és küzdök, amíg úgy látom, van miért. Sok minden belejátszott ebbe a döntésbe: Fix és unalmas melóhely mellett könnyebb volt a magánéletemre koncentrálni; nem volt messze az akkori albérletemtől; a projektek kapcsán rengeteg embernek tudtam segíteni; az élvezhetőbb feladatmorzsákban mozgósíthattam a tanítás során megszerzett tapasztalataimat; azt hittem, kevés vagyok egy komolyabb munkahelyhez, és hálásnak kell lennem azért, hogy legalább van valamilyen melóhelyem. Nagyon tudatosan kötöttem kompromisszumot és mindvégig ragaszkodtam ahhoz, hogy a saját játékszabályaim alapján élhetővé tegyem a gályahelyi hétköznapjaimat. Ha nehezebben viseltem, emlékeztettem magam arra, hogy kizárólag magamnak köszönhetem a kínlódást-vegetálást. Kiporcióztam, mennyit adok a cégnek magamból, az időmből, a tudásomból. Pazarlásnak éreztem volna, ha többet. A gályahelyen eltöltött évek alatt pölö az alábbi pontokban találtattam bűnösnek:
- Három lépés távolságot tartottam néhány közvetlen kolleginával. (Nem kenyerem a pletykálkodás, a mások életében való turkálás-kutakodás, a gyermekded és felszínes témákról való csevegés nekem igen kevés, a csontig lerágott poénok állandó ismétlése untat, az okoskodó-karrierista spinéktől meg a hideg ráz. Közös hullámhossz nélkül képtelen vagyok barátkozni, minek.)
- Gályahelyen kívül soha nem neveztem néven a fent említett kolleginákat és a kisfőnököt. (Nincs 18-as karikám, ezért inkább nem sorolom a gúnyneveket.)
- Ellógtam az unalmas és agysejtpusztító megbeszéléseket. (Inkább dolgoztam a felesleges szájtépés helyett. Sokszor mások munkáját is elvégeztem. Lehetőleg nem túl gyakran vállaltam fel, hogy önként besegítek más szarának eltakarításába. Csak akkor természetes az „egy mindenkiért, mindenki egyért”, ha valódi csapat tagja vagyok.)
- Kezdettől fogva röhögtem a ”mi egy nagy, összetartó család vagyunk” felülről nyomott céges hülyeségen. (Hiteltelen, ha nincs alapja, ráadásul nem lehet erőltetni. A jó közösség és a csapatszellem nem azért alakul ki, mert kell.)
- Nem élveztem az egyhangú, unalmas, túlnyomórészt adminisztrációs munkát. (A kreatív, pörgős, nehéz, kihívást jelentő feladatokat szeretem. Muszáj mindig újat tanulnom, megmérettetnem magam, letérnem a kitaposott útról. Fullaszt, ha ugyanazt a monoton munkát kell végeznem, ráadásul nagy mennyiségben. Untat, ha a kisujjamból kirázom a megoldást.)
- Nem tiszteltem a kisfőnököt. (Még ha szakmailag felkészült is, nem tudom becsülni az elfogult, megbízhatatlan, gyenge, határozatlan, könnyen befolyásolható főnököt, a bratyizást meg kimondottan rühellem. Már tudom, miért találták ki a vezetői tréningeket.)
- Nem túlóráztam eleget. (Számomra szent a szabadidő és a család. Vagyok olyan önző dög, hogy ingyen nem gályázok senkinek. Ja, a reggeli szex miatt többször elkéstem t. melóhelyről, hehe.)
- Szemérmetlenül feszegettem a határokat, meddig mehetek el. (Vicces volt, hogy pölö a reggeli késések miatt csak fél év után kaptam némi dorgálást.)
- Hiányoltam az elismerést, a motiválást, a sikerélményt. (Az elején még 100%-ot tettem a munkámba, később rájöttem, hogy a tizede is bőven elég a gályahelyen elvárt színvonal teljesítéséhez és még így is nagyon jó vagyok, lelkiismeretes, alapos, igényes blablabla.)
Kettős életet életet éltem, igen, gályahelyen hozzászürkültem a környezethez és a munkához, gályahelyen kívül szabadon lélegeztem, önmagam voltam. Sokszor szórakoztató volt, néha meg nehéz vagy nagyon nehéz - minden tudatosságom ellenére. Nem zavart, ha valaki színtelennek lát - én döntöttem úgy, hogy az akarok lenni. Azok a munkatársak és külsős emberek hiányoznak, akikkel nagyokat beszélgettünk és akikkel kiválóan tudtunk együtt dolgozni. Büszke vagyok arra, hogy rengeteg embernek segítettem - az önbecsülésemen kívül csak a kedvükért végeztem jól a munkámat. Nem sajnálom ezeket az éveket, sokat tanultam magamról, tökéletes erőpróba volt, olyasmi, amit meg kellett tapasztalnom ahhoz, hogy az életnek ezen a területén is megismerjem önmagamat. Öntörvényű vagyok és nem mentes a hibáktól, tudom, hogy nem könnyű velem, de ha olyan a főnököm és olyan a munkahelyem és olyan a munkám és olyan a kollégám, akkor én vagyok A Tökéletes Munkaerő és Munkatárs. Minden más esetben fityiszt mutatok az elvárásoknak, lerúgom magamról a kötöttségeket, csak annyit adok magamból, amennyit szükségesnek ítélek és kiröhögöm azokat, akik véresen komolyan veszik magukat. Kedvenc munkahelyemen még nem kötöttem semmiféle kompromisszumot. Remélem, ez így is marad, mert jó itt.
Hosszú lett, én szóltam.

 

22 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csibike.blog.hu/api/trackback/id/tr976170018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kata... 2009.06.28. 22:54:14

Ha jól érzed magad a munkahelyeden,az kihat az egész lényedre,hisz a nap ébren töltött részének nagyját itt éljük,ezekkel az emberekkel:D.megszokjuk,vagy megszökünk:D:Dcsak a "megszokástól" gyomorfekélyt lehet kapni:(:( jó olvasni,-mint azt már többször írtad-,hogy itt az új helyen jól érzed magad!!:D

sway 2009.06.29. 01:14:02

ahogy olvastam a gályahelyedről írt pontokat, pipa-pipa-pipa, kb. 2 kivétellel (megbeszélések-túl kicsi a cég, plusz a tárgyalóban van a munkaállomásom, ergo kivitelezhetetlen; & késések). najó, 3, mert itt vannak kreativitást igénylő munkák alkalomadtán, de mindig pörögni kell, akkor is, ha szar, plusz nem jut elég idő ezekre a folyamatos hajtás meg az adminisztratív feladatok miatt. meg ha hozzászámolom a főnökség hozzáállását, 3,5, mert szerintük nem dolgozom (=túlórázom) eleget (teszem hozzá most is azt csinálom). möh.

Elf 2009.06.29. 03:54:33

gratulálok és örülök neked :) ha kiegyensúlyozott vagy, akkor minden OK :)))

Cuki 2009.06.29. 08:20:31

Szívből örülök neki, hogy találtál egy olyan helyet, ahol élvezed amit csinálsz és igazi EMBEREK vesznek körül, ami (lássuk be) a mai világban nem minden bokorban akad. Munkahely nem összehasonlítható az egyetemmel ugyan, de sajna nálunk is egymás fúrása, fikázása megy, ha nem taposol el másokat, téged fognak. Alapból nem tudok másokon keresztülgázolni nincs a véremben, így volt már ebből elég sok nyűg meg baj. Remélem egyszer nekem is lesz egy ilyen munkahelyem mint Neked.:) Egyébként pedig minden alkalommal megcsodállak milyen szép is vagy.:)

grief 2009.06.29. 09:33:23

Szia.Igazán nincs mit-mármint hogy felvettelek kedvencnek :)

ac 2009.06.29. 10:38:43

elolvastam és annyi mindent akartam volna mondani, aztán a képhez értem és csak az jutott eszembe, hogy "lfszt vagy te harminc éves" :)

mucli 2009.06.29. 11:41:23

Áááh, dejó végre egy boldog, jó kedvű posztot olvasni valakitől! :)

csillagvirág 2009.06.29. 13:33:50

hát erre csak annyit írnék, hogy: :)

roza 2009.06.29. 18:59:32

Annyira jó ezt olvasni,hogy sikerült neked. Én most kb. egy olyan munkahelyen vagyok,mint Te előtte.És azt érzem,amit Te,hogy csak szürkülök ott,és igen,talán nem hiszek eléggé magamban,hogy egy komolyabb és jobb munkahelyet érdemelnék,pedig már lépnem kellene,immár hat és fél év után:S Ahh,erről sokat tudnék írni:) A képen pedig fantasztikusan szép vagy :)

cesztina68 2009.06.29. 19:42:13

a huncut szemedben ott van az egész világod, klassz:)

sixxty 2009.06.29. 20:21:46

Jól nézel ki, csibike :)

Sumi 2009.06.29. 21:02:45

Hejj, de jó ez a kép Rólad! ;)

Vakkantó 2009.06.30. 09:08:51

Anno 4 éve én is ezért léptem le az előző munkahelyről, aztán hatalmas változáson (pozitív) mentem keresztül a mostani munkahelynek köszönhetően........ A kép meg testszik és kész:-)))))

tk 2009.06.30. 10:50:15

Gályahely. Szép szó. Nekem ez az utolsó melónapom. Ja és menö a kép.;)

pipi8607 2009.06.30. 13:40:48

Jó volt olvasni ezeket a sorokat! Látom, Te is megtaláltad a számodra legideálisabb munkahelyet, akár csak én!! :) Ölellek! :) És a bejegyzés hosszával semmi gond nem volt, sőt, én még olvastalak volna tovább!! :)

eszti 2009.06.30. 16:36:45

nekem is ilyen fülbevalóm van :-)

csibike 2009.07.02. 19:56:17

eszti: Egyiptomi? :)) pipi8607: Nekem a jó közösség és a jó munka a legfontosabb, ezeket itt megtaláltam. Örülök, hogy te is :)) tk: Saját találmány, nekem az volt, bilinccsel együtt. Köszi :)

csibike 2009.07.02. 19:59:03

Vakkantó: Nehéz kilépni a biztosból, még akkor is, ha szar és unalmas és jól tudja az ember, hogy másra vágyik, máshoz lenne tehetsége és tudása :) Köszi :)) Sumi: Köszi szépen :) Úgy éreztem, passzol ide :D sixxty: Köszönöm :) Én úgy szoktam fogalmazni, hogy néha vannak jobb pillanataim.

csibike 2009.07.02. 20:02:56

cesz: Ő, aki férfim szerint pölö ezért nem is tudok ártatlan bárányként nézni, a szemem mindent elárul :D roza: Azért írtam le, hogy ha még egyszer eltévednék, magamhoz térhessek, illetve szerettem volna megmutatni, hogy a saját érdekünkben muszáj bátraknak lennünk. Nekem azzal sincs bajom, ha valaki nem lép, a gályahelyen sok ilyen - általam kedvelt - emberke van, csak tudja kezelni a helyzetet és pölö ne betegedjen bele. Nagyon kedves vagy és zavarba hozol :)

csibike 2009.07.02. 20:04:56

csillagvirág: Csak nyugodtan :)) mucli: Szia itt :) Rám nem igazán jellemző a depresszió :D ac: Kíváncsi lettem volna az annyi mindenre :)) Annyi vagyok, évszám bizonyítja :D

csibike 2009.07.02. 20:07:44

grief: Szokásom megköszönni :)) Cuki: Ha elsőre nem találod meg A Munkahelyet, az sem baj, legalább hasznos tapasztalatokat gyűjtesz :) Azért hoztok zavarba, mert én egyáltalán nem látom szépnek magam. Elf: ... és ez fordítva is igaz :)

csibike 2009.07.02. 20:13:41

sway: Rég jártál erre... :) Az is vicces, amikor a t. kolleginák nézik árgus szemmel, hogy hány órakor jössz-mész :D Az otthoni munka persze nem számít, mert az nem látványos, azt nem lehet reklámozni, és hiába dolgozol sokat, ha nem nyekeregsz és nem sajnáltatod magad, fel sem tűnik senkinek. Tippem szerint nem maradsz sokáig a munkahelyeden... kata: ... és ez mekkora piszokság, milyen jó lenne kevesebbet dolgozni :D Épp a gyomorfekély miatt kell megtalálni azt a kompromisszumot, ami még vállalható...
süti beállítások módosítása