HTML

csibike blogja

Friss topikok

  • wattacukor: Helló. Most tartok itt az olvasásban, és már nem állom meg komment nélkül! :) A gumizás az gumizás... (2015.01.31. 20:34)
  • ZJWiQWklgJ: buy ambien ambien sleep driving - ambien drug manufacturer (2012.10.15. 07:26)
  • seaseptJerlor: how do i become a pharmacy technician http://exclusiverx.com/products/aceon.htm pharmacy unit dose... (2011.12.06. 18:20)
  • Csigamami: khm... ha azóta még nem váltottál... a cukorgyanta se nem fáj (annyira- egyébként hihetetlen, hogy... (2011.09.26. 14:36)
  • KelGyo: Rég jártam erre ... Gondoltam, benézek. (2010.05.27. 04:08)

Címkék

2008.06.08. 14:11 csibike blogja

Minden előzetes fogadkozásom ellenére imádnivaló konyhatündibündivé vedlettem át bevettem magam a konyhába: Akadt egy szabad órácskám, gondoltam, kihasználom és valami finomsággal lepem meg ő, aki férfimet, itt az ideje, hogy gyomorilag is jóllakjon, höhö. Szóval, pizzakészítésre vetemedtem - én, önként és dalolva, bezony, na jó, hamisan zümmögve. A pizzámat állatmód egyszerű összebarkácsolni, a csodareceptet gimis korom óta őrzöm, nem, az elmúlt 14-15 évben nem sikerült kívülről megtanulni, nem vagyok én csodagyerek, basszus, mire való a recept, ha nem arra, hogy azt böngészve süssek-főzzek. Ugyehogyugye. Mielőtt nyakig merültem volna az alkotásba, lelkére beszéltem a teljes kiőrlésű lisztnek, hogy ne hagyjon cserben, perpill nem tökfőzelékről szól a fáma, nem engedhetem meg magamnak azt a luxust, hogy ha nem jön össze a rántás, ráhabarok, plusz a harmadik körben újfent berántom - most elsőre klappolnia kell a tésztának. Azt hiszed, hallgatott rám a dög? Isteni finom a pizza, ezzel nincs gond, Don Pepe kerek izéje a nyomába sem érhet, csak a tészta lett anorexiás, csakazértsenem dagadt meg a genya, pedig kapott élesztőt rendesen. Nem először szívom meg a teljes kiőrlésű liszttel, cseszhetem az egészséges falatokat, ha agyérgörcsöt kapok a végeredmény láttán, b+.

Mától haragban vagyunk - a teljes kiőrlésű liszt, meg én. Fákkkk.

P.S.: Megörökítettem a sonkás, kukoricás, gombás, ananászos és a szalámis, gombás, csípőpaprikás közötti demarkációs vonalat. Csak mondom.

    

32 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csibike.blog.hu/api/trackback/id/tr836170352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pipacs 2008.06.08. 14:16:07

a tk. lisz rajtam is kifogott eddig, ha monnyuk 30% arányban adsz hozzá fehérlisztet, feljön, de akkor már meg is ette a fene a wellness-projektet! :D :D

vedina007 2008.06.08. 14:18:00

MI nem használunk teljes kiörlésű lisztet. Anya nem favorizálja. Szóval ha pizza sütés van akkor rendesen feljön...:D Viszont a kép étvágygerjesztő :D

OSUDF 2008.06.08. 14:21:32

Hmm... Pizzasütésben én esküszöm a fele síma-fele rétes lisztkombóra:) Feljön a plafonig, és íz ügyileg is ott van:)

Babka 2008.06.08. 14:31:41

Az ebédre elfogyasztott nizzai salátám után benéztem ide és akkor megláttam ezt a képet, aztán sírógörcs...:D:D Te Csibe! ez nagyon guszta!

csibike 2008.06.08. 14:35:02

Babka: Bocs :D Köszi, az :)) Csak a tészta miatt vagyok idegbeteg... grrrr. OSUDF: Erről még nem hallottam, ki fogom próbálni. Te tudsz pizzát...? :)) vedina: A simával nekem is feljött, kis buci tésztája lett, bezzeg ezzel, ehhh... :D pipacs: Azt hittem, én vagyok béna, de kezdek megnyugodni... Hát, ez az, ennyit az egészséges életmódról :D

Enkeli 2008.06.08. 14:48:14

Öö, házhozszállítást nem vállalsz? :D

krikszi 2008.06.08. 15:53:25

Mi tegnap dettó :). Mármint pizza. Mármint, ebédre. DE!!!! én csalok...... kelttésztát csak azóta csinálok, mióta van kenyérsütőgépem, a varázsló. Na, azóta sütök én kalácsot is. Mert megkeleszti a gép, és tuti.....

todella kaunis 2008.06.08. 15:55:03

Mikor már a második kenyerünk is laposra sült, jöttünk rá, h rossz volt az élesztő. Új vétele megtörtént, azóta megint jók a kenyereink ^^

apacs 2008.06.08. 16:09:15

én a kenyeret is dagasztom. tök egyszerű 15 percre beteszed a melegítésalatt áló sütőbe vízgőz felett. és máris gyönyörűen megkel. a pizza tésztát meg krumplisan csinálom, és az is gyönyörűen megkel :D. bár én azt vallom, ha már pizza ártson rendesen :D ;)

Elf 2008.06.08. 16:20:26

nyammm én este lencsefőzeléket és székelykáposztát kreáltam és életemben először csomós lett a rántásom :S szar ez a liszt már, nem kicsit :S

Golden 2008.06.08. 18:33:58

ha már pizza, hagyd a fenébe a teljes kiörlésű lisztet, az csak eltossza az egészet. A teteje viszont határozottan guszta! Én egy pici olivaolajat és pizzafűszert is teszek a tésztába. Hidd el, nem árt meg neki :)

Mefi 2008.06.08. 19:01:26

Brr, ananász. Brr, erős. :D Viszont látom nem csak errefelé tombolnak a tavaszi-nyári-általános hormonok. :]

glyc 2008.06.08. 19:45:42

A teljeskiőrlésű lisztnek magas a rosttartalma, ezért kel meg nehezen/vagy egyáltalán nem. Valamilyen speckós kovászt használnak hozzá. Iyenkor egyszerűbb egy kicsit összekeverni finomliszttel. De az egészséges pizzára én is vevő lennék... :D

csibike 2008.06.08. 21:49:40

M: :)) glyc: Tapasztaltam... :o Csak ha valakinek a gyomra nem bírja a fehér lisztes cuccot, akkor szívás :/ Mefi: Ne válogass :D Mire gondolsz? Itt mindig tombolnak a hormonok :)) Golden: Olívaolaj van benne, a fűszert még nem próbáltam, de megjegyzem. Bolti készcuccra gondolsz, ugye? :)

csibike 2008.06.08. 21:52:41

Elf: Te is teljes kiőrlésűből? Galuskának sem való, bakker :o apacs: Jó kis trükk :)) Fehér liszttel simán megdagad, ezzel nem akart... Ja, ártson, csak előfordulhat, hogy valaki kevésbé bírja a fehér lisztet gyomorilag :) todella kaunis: Por vagy hagyományos élesztő? :o

csibike 2008.06.08. 21:55:04

krikszi: Irigyellek a technikáért :) Valahogy idegenkedem tőle, de szívesen ki is próbálnám... Enkeli: Max. házhoz jöhetsz, nem cipelhetek nehezet :D

glyc 2008.06.08. 21:55:23

csib, eddig erről nem volt szó...

Elf 2008.06.08. 21:56:03

Nem, én sima fehérből. Amilyenből 100 éve mindig. Ugyanaz a fajta... A pék mesélte, hogy olyan magasak az árak, hogy a rendes maszek magyar pékek is már adalékokból és kínai lisztből sütnek, már semmi sem a régi. A foghagyma is kínai főleg, ami meg nem arra szinte csak ráírják, hogy magyar. Múltkor vettem "magyar" epret, na az sem az volt. :S Áhhh

csibike 2008.06.08. 21:59:19

glyc: Engem az egészséges vonulat érdekelt volna, ezért nem került szóba eddig, de nem egy olyan emberke van a családunkban, akik nem bírják, nekik nem főzhetek-süthetek akármit, legalábbis ezt a pizzát kihúzhatom a listáról :/

Aliana 2008.06.08. 21:59:29

nekem van tutibiztos eredeti olasz pizzareceptem, ugyan sima fehérlisztből, de finom, és még rendesen meg is kel %wink%

csibike 2008.06.08. 22:01:01

Elf: Kínai liszt? Kínai fokhagyma? :o Amikor a sajtot reszeltem, eszembe jutott, hogy gyerekkoromban érdekes módon nem ilyen színe és állaga volt a trappistának... Most valami sápadt, gumiszerű izé, broáf :/

csibike 2008.06.08. 22:02:22

Aliana: Jöhet, ha eredeti :)) Megpróbálom nem teljes kiőrlésűvel elkészíteni.

Kutyálkodó 2008.06.08. 22:31:31

Tegyél hozzá Haas élesztőt, az felnyomja..ma a gépben én is teljes kiörlésűt nyomattam,a Dr.-ossal szokásos tégla lett, de ezzel az újjal kifutott a dobozból....

OSUDF 2008.06.09. 06:03:02

Csibike: nemcsak hogy tudok, kimondottan szpesöltim^^

sway 2008.06.09. 13:57:57

jaj, a sajt, ne is mondd. reszelhetetlen, ragad, cuppog, kenődik, átverés.

todella kaunis 2008.06.09. 14:16:15

hagyományos élesztő. egyébként teljes kiörlésű lisztnél lehet sikért használni, attól jobban összeáll a tészta. ;)

csavi 2008.06.09. 17:36:54

ööö, itt férfiember is hozzászólhat? mert én nagy pizzaguru vagyok. evés és gyártás terén is. volt már, hogy én is bebuktam a tésztát és gondoltam, mindenfélére, aztán a por formájú sütőélesztő lett a nyerő, ha a lisztbe öntött folyadékban pihen pár másodpercet, nem lehet hiba. oszt lehet gyúrogatni, meg sütni, no meg enni.

Aranyhal 2008.06.09. 18:13:22

jól néz ki...sosem sütöttem még teljes kiörlésűből, mindug a normál liszta nyerő nálam.:)

csibike 2008.06.09. 19:26:16

Aranyhal: Kaptam itt néhány jó tippet, a következő sütésnél kipróbálom őket szép sorban, csakazértis dagi lesz a tészta és punktum :D csavi: Nem gondoltam, hogy vannak hímnemű pizzaguruk, de úgy látszik, tévedtem :)) Köszi a tippet, ki lészen próbálva. todella kaunis: Azzal csak egy bajom van - büdös :)) sway: Pontosan :o

csibike 2008.06.09. 19:28:09

OSUDF: Wow, nem gondoltam volna, bevallom :)) Kuty: Szorgalmasan jegyzetelek :))

apacs 2008.06.09. 20:07:52

áhh, erre megint nem gondoltam. igaz. de a trükk bevállhat. pizzatésztánál. kenyérnél tuti jó.
süti beállítások módosítása