Tegnap este egy kis karibi ízvilágot csempésztem a konyhába Stahl Juci segítségével. Szesz és tenger hiányában tüzes pulykamellel kellett beérnünk - jelentem, nem duzzogtunk. Bár az Erős Pista nem az a kimondott karibi fűszer, fel sem tűnik. Csak azért nem részletezem, mit művelt egymással 24 órán keresztül az erőspistás, újhagymás, sós, fahéjas, gyömbéres, szegfűszeges, szerecsendiós, olajos pác és a pulykahús, mert kiskorúak is olvasnak, 18-as karikát meg lusta vagyok keresni. A lényeg röviden: kueszméletlenfinom. S. J. ezt most nagyon eltalálta, az ízlelőbimbóknak orgia a köbön, olyan zamata és illata van, hogy ihaj. Némi tegnapról megmaradt fonnyadt gombát szórtam a hús mellé, nem sértődött meg, a gomba is jól járt. Ja, a "tüzes" jelzőt illik komolyan venni, előre szólok. Jóétvágy.
P.S.: Legközelebb csirkeszárnyakat dobok a pácba, aztán ropogósra sütöm őket. Ugyan még nem boncolgattam a csirkeszárnyak mélylélektanát, abban biztos vagyok, hogy egy csirkeszárny számára nincs is ennél szebb jövőkép.