HTML

csibike blogja

Friss topikok

  • wattacukor: Helló. Most tartok itt az olvasásban, és már nem állom meg komment nélkül! :) A gumizás az gumizás... (2015.01.31. 20:34)
  • ZJWiQWklgJ: buy ambien ambien sleep driving - ambien drug manufacturer (2012.10.15. 07:26)
  • seaseptJerlor: how do i become a pharmacy technician http://exclusiverx.com/products/aceon.htm pharmacy unit dose... (2011.12.06. 18:20)
  • Csigamami: khm... ha azóta még nem váltottál... a cukorgyanta se nem fáj (annyira- egyébként hihetetlen, hogy... (2011.09.26. 14:36)
  • KelGyo: Rég jártam erre ... Gondoltam, benézek. (2010.05.27. 04:08)

Címkék

2008.04.24. 09:55 csibike blogja

"Hogyan rontsd el gyermeked jövőjét?

Kezdd el idejében gyermeked minden igényét teljesíteni! Így egyre inkább elhiszi, hogy a világ köteles őt kiszolgálni.
Ha trágár szavakat beszél, ne vedd észre! Valahogy le kell vezetnie az indulatait.
Kíméld meg minden lelki neveléstől! Ezzel várj addig, amíg felnőtt nem lesz, akkor aztán majd maga dönthet.
Kíméld meg az erőlködéstől! Majd felnőtt korában törjön össze, amikor már kivédhetetlen problémákkal találkozik szembe.
Kerüld a "rossz" szót vele szemben! Ez komplexusokat ébreszt benne. Ha majd aztán disznóságai miatt szembekerül környezetével, meg lesz győződve arról, hogy a társadalom üldözi őt.
Szépen rakj rendbe, boronálj el mindent gyermeked után: szétszórt szobát, konfliktust a tanárokkal, rossz jegyet, beírást, hiszen neki nyugalomra, megértésre van szüksége ahhoz, hogy felkészüljön az életre, vagy az általad elképzelt egyetemre! Így majd megszokja, hogy a felelősséget mindig valaki más cipeli.
Hadd olvasson el mindent, amit adnak neki vagy ami a keze ügyébe kerül! Csak hadd gyönyörködjék lelke és szeme a ponyvában, pornóban. De ügyelj arra, hogy steril legyen az evőeszköz és ragyogó a kristálypohár, hisz annyiféle fertőzés van manapság.
Veszekedj feleségeddel/férjeddel minél többet a gyermeked előtt! Így nem éri váratlanul a család felbomlása. Sőt, rájön arra, hogy egy feleség/férj csak 10-20 évig használható.
Adj annyi zsebpénzt gyermekednek, amennyit kíván! Hadd szokjon hozzá, hogy boldog életet csak megfelelő mennyiségű pénzzel lehet élni.
Ha a tanáraival vagy az elöljáróival összetűzésbe kerül, mindenképp állj az ő oldalára! Azok ugyanis előítélettel vannak gyermekeddel szemben. Így legalább rájön arra, hogy nincs egységes norma, erkölcs, tekintély, ezeket magunk szabjuk meg.
Taníts neki mást, mutass neki más példát, mint amit ott mutatnak, ahová magad küldted! Tökéletes erkölcsi skizofrén lesz belőle.
Ne vele töltsd az idődet, hanem keress minél többet, hogy boldogabb életet élhessen, mint amit te éltél! Talál majd ő jobb társaságot a családodnál.
Tanítsd meg helyezkedni! Az életben erre nagy szüksége lesz.
Ha majd valóságos konfliktusba kerül, mentegesd magad: 'Sohasem bírtam vele!' "


P.S.: Itt találtam. Van benne igazság, nem kevés. Talán az én gyerekkoromban, ó, boldog őskőkorszak, könnyebb volt "jó" szülőnek lenni, mint manapság.

17 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csibike.blog.hu/api/trackback/id/tr906170408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Doris 2008.04.24. 10:39:13

Nagyon jó, nagyon jó...éppen ilyen szarságokat látok magam körül.

Doris 2008.04.24. 10:41:08

És én meg találtam ott mást is, ami jó...:-)

cesztina68 2008.04.24. 13:46:02

"Szép, új, felgyorsult világunk...."

csibike 2008.04.24. 14:10:40

cesz: Nincs könnyű dolga a szülőnek, az biztos :) Doris: Sajnos, sok helyen én is ezt látom, de ismerek ellenpéldákat is. Vannak jó dolgok a piaristáknál :)))

Aliana 2008.04.24. 14:29:25

nem egyszerű, az biztos, de igenis megoldható (szerencsére ismerek jó példát is)

glyc 2008.04.24. 14:35:44

...avagy hogyan neveljem most?! Nem tudok teljesen azonosulni ezzel az írással és nem tudok tőle teljesen elzárkózni sem. Nagyon nehéz eltalálni, hogy mi a helyes, de azért fel is vértezzem az őket érő esetleges (márpedig lesznek) támadásokra. Hogy tudjon szeretni, boldog lenni, de azért meg tudja védeni magát akár fizikailag, akár erkölcsileg. Még nehezebb az én rajtam kívül álló dolgoktól megvédeni, hogy ne ártsanak az ő kis lelkének. Mondok egy példát. Volt nálunk egy ismerős kisfiú az anyukájával. A kisfiú felkapta Balu játék fúrógépét és mintha pisztoly lenne, Balu feje felé fordította és lövést szimulált vele. Nálunk nincsenek játékfegyverek és nem is lesznek. Az én fiam pedig csak állt és ijedten nézett rám, hogy mi történik. Igazán én sem tudtam, hogy köpjek vagy nyeljek... A mai napig sem tudom, hogy mi a helyes hozzáállás...

Béb, a zagresszív kismalac 2008.04.24. 14:51:13

Hát... Most olvastam egy cikket a kedvenc magazinomban, ahol a 17 éves (lehet csak 16) hölgyike írt egy levelet, mert tanácstalan. Sokan elkényeztetett sznob 3,14 csának tartják, de ő tudja, hogy ez nem igaz. Miért is? Mert imádja a márkás cuccokat, meg fizetős suliba jár, meg rengeteget utazik külföldre... stb. Aztán persze mikor felveti végre a kérdését kiderül, hogy nem is elkényeztetett sznob 3,14... Cseppet sem... A problémája az, hogy kimenjen-e egy évre külföldre tanulni középsuliba(Pl. ausztráliába), mert akkor nem kapja meg a kocsit, amit apuci igért neki 18. szülinapjára... Nagy a dilemma: kocsi vagy külföld... Szörnyű, mi?

Deep Blue 2008.04.24. 15:00:23

Mélységesen egyetértek a cikkel. Aki nem látja be igazságtartalmát, az maga is hibát hibára halmoz. Nem azt mondom, hogy nem kell megvédeni a gyerekeket attól, amitől lehet, de az inkább legyen a pornó, a szennyirodalom, és bulvárból rázúduló szemét, mint a viselkedés normák, vagy a tettei következményei. Ha attól óvjuk, hogy a hibáiból tanuljon, sosem lesz képes felelősséget vállani tetteiért.

csibike 2008.04.24. 16:05:20

Deep Blue: Van olyan gondolat a postban, amivel nem értek egyet. Pölö miért ne lehetne elhagyni a férjet vagy a feleséget akár 10 év után, ha zátonyra fut a kapcsolat? Nekem még nincs gyerekem, ezért szívesen veszem a szülők véleményét, adott esetben sokat lehet tanulni tőlük. Persze, elképzelésem van és abban egyezünk is, hogy a gyerek kövessen el hibákat és vállalja a felelősséget. Mondjuk, azt nem tudom, hogy manapság miként lehet őket megóvni a szennytől-pornótól... Pigi: Az :D Érdekes kérdés egyébként, hogy a hölgyemény szülei lehetnek-e "jó szülők", vagy egyértelműen a rossz kategóriába sorolandók... Jó lenne tudni, mit gondoltok erről. glyc: Nagyon jó olvasni a kommentedet, át tudom élni ezeket a gondolataidat... Én is azért tettem idézőjelbe a "jó"-t, mert nem tudom, van-é ilyen egyáltalán és ha igen, miről ismerszik meg... :) Azt sem tudom, hogy aki szülő lesz, az jár-e valamilyen tanácsadóhoz vagy olvas-e könyveket vagy ilyesmi. Aliana: Megoldható, szerencsére :))

Béb, a zagresszív kismalac 2008.04.24. 16:14:31

Átküldjem a levelet, hogy fel tudd vetni a kérdést?

Deep Blue 2008.04.24. 17:11:19

Jó hát persze, én sem azt mondom, hogy nem lehet elválni, mert ugye én is elváltam már egyszer, de nem feltétlenül kell úgy csinálni, hogy a gyerek lássa a kárát. Lehet ám úgyis veszekedni, civakodni, és végül elválni, hogy a gyerek ebből a lehető legkevesebbet érezze, mert nem az ő hibája, ha szülők nem férnek meg egymással. Na valahogy így gondolom én a válás dolgot. Láttam már rá példát (vagy inkább kívülálló tanúja voltam a dolgoknak), hogy a gyerekek addig semmit nem éreztek az egészből, amíg a szülők elő nem álltak azzal, hogy mostantól külön élnek, de őket ugyanúgy szeretik, mint addig...

G Zoli 2008.04.24. 19:00:28

Jo kis lista és valóban így van. De mondjuk szerintem a legnehezebb azt lehet/lesz megállni ha gyerek van/lesz, hogy ne kényeztesse el az ember. Na ennél kell majd észnél lenni...

dorw 2008.04.24. 20:02:45

én is csak bólogatni tudok, mivel nap mint nap ezt tapasztalom. (kölökidomársággal foglalkozom) nekem semmi gondom velük, legalábbis a szülőkhöz képest. miért is? mert nem hagyom, hogy ő diktáljon, azért.

dorw 2008.04.24. 20:05:12

ja, és én kaptam anno anyámtól makarenkói pofonokat. (volt egy olyan, hogy monoklim lett.) nem lettem sem lelki sérült és anyut sem gyűlölöm.

csibike 2008.04.24. 20:39:02

dorw: Én is kaptam a fenekemre, nem is egyszer, és ugyanez a helyzet, bár az igaz, hogy megfogadtam, én nem emelek kezet a gyerekemre :) Szintén tanár? :))) (Jó, én hivatalosan extanár, de lélekben örökké az :)) Zoli: Igazad van, ez tényleg nehéz, pláne azért, mert elvben egész jól lehet tudni, hogy mi számít kényeztetésnek, de amikor ott a gyerek fésztufész és a szíved csücske... :) Deep Blue: Persze, nem is gondoltam, hogy ezt mondod :) A gyerek és talán a szülők számára is ez a legjobb megoldás, ha előtte veszekednek a szülők, attól sokat sérül. Pigi: Igen, köszönöm :)

glyc 2008.04.24. 22:37:41

csibi, tanácsadás? %eek% Esetleg védőnői, de attól ne várjál sokat. Könyvek? Igen. Internet? Igen. Fejemafalbaverem? Igen. Én pedig főleg a pedagógiai, pszichológiai tanulmányaimból táplálkozom. Igaz, néha a zártosztály is bejátszhatna.

csibike 2008.04.24. 23:38:31

A fejfalbaverés egyértelmű, de attól tartok, minden tanács és könyv más és más, akár ellentmondásos is :o Zártosztály?
süti beállítások módosítása