HTML

csibike blogja

Friss topikok

  • wattacukor: Helló. Most tartok itt az olvasásban, és már nem állom meg komment nélkül! :) A gumizás az gumizás... (2015.01.31. 20:34)
  • ZJWiQWklgJ: buy ambien ambien sleep driving - ambien drug manufacturer (2012.10.15. 07:26)
  • seaseptJerlor: how do i become a pharmacy technician http://exclusiverx.com/products/aceon.htm pharmacy unit dose... (2011.12.06. 18:20)
  • Csigamami: khm... ha azóta még nem váltottál... a cukorgyanta se nem fáj (annyira- egyébként hihetetlen, hogy... (2011.09.26. 14:36)
  • KelGyo: Rég jártam erre ... Gondoltam, benézek. (2010.05.27. 04:08)

Címkék

2008.11.21. 20:54 csibike blogja

L-nek, akit nem ismerek, azt hiszem, és aki kommentelt, ez biztos, viszont válaszkommentben hosszú lenne, úgyhogy itt:

"Szia L. Üdv itt és köszi a kommentet. Ahogy látod, megpróbálok mindenkinek válaszolni, mert azon bloggerek táborát erősítem, akiknek fontos a közös, a mi, az együtt - az együttnevetés, az együttcsevegés, az együttgondolkodás, akár itt, akár a való életben. Szeretem az embert, mint olyat és kíváncsi vagyok rá, bár nyilván én sem szerethetek mindenkit, nem is akarok.
A kommented első részével egyetértek: Nem jó, ha az ember gondolkodás nélkül, saját tapasztalat nélkül szajkózza más véleményét. Erre soha nem voltam hajlandó, ugyanakkor soha nem is kértem erre senkit. A blogot elsősorban magamnak írom, a saját gondolataimat, érzéseimet sötöbö vésem fel, ahogy mindenki más és jó, ha ez valakinek tetszik, ha pedig nem, úgy is jó, akkor nem és kész, ennyi. Én is így vagyok más blogokkal-emberekkel. Van, aki tetszik, van, aki nem. Ilyen az élet. Mindent úgy írok, ahogy én látom-érzem-gondolom-sejtem. Magamnak. Ha figyelmesen olvastál, biztos feltűnt: Soha nem mondtam, hogy bárkinek is el kellene fogadnia a véleményemet - mindenkinek a saját egyéni felelőssége, hogy ebből a blogból mit tesz magáévá, mivel ért egyet és mivel nem. Nemrég írtam arról, hogy az én véleményem pusztán egy a sok közül és soha nem mondtam-gondoltam, hogy az egyetlen igaz vélemény. Viszont nekem is lehet véleményem, még akkor is, ha senki nem ért vele egyet.
A kommented második fele érdekes, de ne haragudj, mélyebben nem érint meg. Nem azért, mert a tiéd, egyszerűen luxusnak tartom, hogy olyan vélemények miatt izgassam magam, amelyek pusztán a blogom alapján vagy pusztán rosszindulatból születnek. (Ez utóbbi nem rád vonatkozik.) A pozitív visszajelzéseket is a helyükön kezelem, nem mások véleménye alapján határozom meg önmagamat. Ha jó a sütim, oké. Ha nem tetszik a barkácscuccom, oké. Ha vicces a kép, oké. És ennyi, nem több. Határozott véleményt én is csak olyanokról mondok, akiket régóta ismerek, akikkel sokat beszélgettem így vagy úgy és hasonlók. Jelen posztban ilyen emberekről volt szó és ha valaki támad-bánt, hiába vagyok türelmes ember, egyszer betelik a pohár és nem hagyom szó nélkül. Egy  biztos: Elsőnek soha nem ütök. Nyilván jogom is van ahhoz, hogy a saját blogomban véleményt alkossak bármiről és bárkiről és nyilván nem vagyok köteles az életem minden háttérinfójáról beszámolni. Ha valakit tévesen ítélek meg és kiderül, hogy tévedtem, akkor beismerem, nem fáj, ennyivel is gazdagabb lettem.
Nekem azzal semmi bajom nincs, hogy x-nek tetszik a blogom, y-nak meg nem. A blog nem én vagyok, csak egy parányi rész belőlem, a mindennapjaim cirka 4-5 %-a. Nem akarok mindenkinek tetszeni, ez eleve lehetetlen, hazug dolog lenne, akkor valamit nagyon csúnyán elbaltáztam és nem vagyok önmagam. Ráadásul ez egy leírt szöveg, ami mögött engem csak az lát, aki nagyon jól ismer az életből, és tudja, hogy az adott betűsorhoz mit társítson, pölö hogy csillog a szemem, ha nevetek, hogy akad el a hangom, ha sírok, hogy pirul ki az arcom a felháborodástól sötöbö, szóval, a betűket a legtöbb olvasó a saját személyiségén szűri meg, pölö ha valaki értékeli a humort és az ön/iróniát, az könnyebben meglátja mindezt ezekben a sorokban is, viszont ha pölö valaki szerencsétlennek érzi magát a való életben vagy negatív tapasztalatai vannak, egy blogból is inkább a bántást fogja kiérezni.  
Nem tudom, te miért érzed itt kicsinek magad és nem értem, hogy emiatt miért akarod rám hárítani a felelősséget. Pölö ha te bizonytalan vagy és azt gondolod, hogy nem érdemled meg, hogy olvass, az nem az én hibám. Saját magadban kell megtalálnod az okot. Ha übermenschcsirkének gondolnám magam, nem lenne nyilvános a blog, nem lenne kommentlehetőség, nem reagálnék minden ember hozzászólására, nem mennék más bloggerekhez kommentelni, nem találkoznék más bloggerekkel és nem válszolnék neked sem és még sorolhatnám. Megvannak a saját félelmeim, vannak gondjaim, vannak olyan helyzetek, amikor megremeg a térdem és tisztában vagyok a hibáimmal is, még csak tökéletes sem vagyok, látod. Sőt, szerintem nálam sokkal jobb/viccesebb/okosabb/szebb/tehetségesebb sötöbö emberek is élnek széles e világon, nagyon sokan. Csakhogy ez engem nem zavar. Saját magamnak úgy vagyok jó, ahogy vagyok és nem akarok más lenni. Persze, én is szeretnék lefogyni három kilót, meg jó lenne, ha nem kellene kontaktlencsét-szemüveget hordanom, de ez más tészta. Nem stresszelem magam azzal, hogy másokhoz hasonlítom önmagamat és azt nézem, hogy neki miért olyan, ő miért ilyen és társai. Ennek nem lenne semmi értelme. Én nem mások véleménye alapján barkácsolom össze magamat. Tudom, mit érek, mire vagyok képes és hol vannak a határaim. Öntörvényű vagyok, erről bármelyik számomra kedves ember mesélhetne eleget, plusz nem akarok mások elvárásainak megfelelni. Olyan erősségeim vannak, amilyenek és olyan hibáim, amilyenek. Ha én ismerem magam és ez a tény több, mint egészséges önbizalom, vállalom, ez legyen a legnagyobb bajom az életben.
Tudom, hogy a legtöbb ember szeret panaszkodni és szereti sajnáltatni magát, így aki csak egy kicsit is elégedett az életével, az már gyanús. Egy-két dolgot leszámítva én elégedett vagyok az életemmel, ezt soha nem titkoltam és soha nem is fogom titkolni, ráadásul annak ellenére vagyok elégedett, hogy pölö BKV-val járok, lehetne nagyobb is a lakás, mert a leendő gyerekek perpill max. a szekrényben vagy az ágyneműtartóban férnének el, nem tudok naponta masszázsra járni, esélytelen, hogy kéthavonta wellneshétvégézni menjek, balatoni nyaralóm sincs. Viszont hiszek abban, hogy a boldogág, a mosoly, a kiegyensúlyozottság és a harmónia nem ilyesmin múlik. A fájdalmat sem rejtetem el, csak nem vagyok az a típus, aki sajnáltatja magát és másoktól várja a problémái megoldását, plusz a humor és az ön/irónia sokat segít. Az, hogy mit és milyen mélységben teszek ki a blogomba, a saját döntésem. Pölö nem tudhatod, hogy egy könnyednek tűnő mondat mögött milyen dráma húzódik. Lelkileg és fizikailag is megküzdöttem azért, hogy végre egyensúlyba kerüljek önmagammal és nem fogom szégyellni, hogy végre boldog vagyok.
Nem gondolom azt, hogy aki a blogomat olvassa, az szeret - pusztán a blogomat olvassa és kész, talán szimpatizál velem valamelyest, ennyi, bár olyan is van, aki ki nem állhat, mégis olvas. Mindenki nagyfiú és nagylány, ergo képes eldönteni, hogy akar-é olvasni, akar-é kommentelni. Ha nem olvasna senki, én akkor is ilyen lennék és akkor is így írnék, mert nekem így jó. Nem tudok és nem is akarok elnézést kérni azért, mert ilyen vagyok. Ha ez valakinek problémát jelent, az nem az én hibám, nem az én felelősségem és nem nekem kell megoldani. Senkit nem kényszerítek arra, hogy olvasson-kommenteljen, kisdobos becsszó.
Amilyen önboncolgató csirke vagyok, ezt a bejegyzést kizárólag azért írtam, mert nekem jólesik, hogy így és ebben a formában rögzítettem a kommented kapcsán előbújó gondolataimat. Ha pölö egy év múlva visszaolvasom a blogomat, érdekes lesz látni, hogy mit gondoltam minderről 2008. november 21-én. Hangsúlyozom, hogy még véletlenül sem akarlak meggyőzni semmiről, mert önálló ember vagy és azt csinálsz, amit akarsz.
Örülök, hogy találtál olyasmit a blogomban, ami elgondolkodtat-megmosolyogtat. Egészségedre."

23 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csibike.blog.hu/api/trackback/id/tr826170178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sesame 2008.11.21. 22:43:54

téged mindig megtalálnak??? nem értem%rolleyes%

csili 2008.11.21. 23:06:43

csibi, csak egy telefon és vége:))

Elf 2008.11.21. 23:21:51

annyira alap dolgokat írtál le... nem is értem, ezt valakinek magyarázni kell?

pipi8607 2008.11.22. 08:06:40

Elfel egyetértek! Mondjuk számomra mondtál új dolgokat is. Egészen pontosabban mélyeket, amik nagyon megtetszettek, és elfilóztam rajta, hogy mennyire igazad van! :) Néha vak vagyok, de sebaj, mert Ti sokat segítetek a dolgok mögé látni! :) Imádom a blogban, hogy egy-egy adott dologról több véleményre is rábukkanok, és ettől szélesebb lesz a látóköröm! :) Puszi!

merle 2008.11.22. 10:58:15

Ezt még valakinek magyarázni kell? Fura... amúgy jó meglátások, nagyon jól kifejezve, én nem tudtam volna így megfogalmazni, pedig ugyanezt gondolom :)

Odil 2008.11.22. 14:35:37

én sem értem, ez alap, de mindig akad akinek el kell magyarázni.. jajj :o

Iggyke 2008.11.22. 17:34:10

Én most inkább nem nyalok. Ad1: nem vagy Te fagyi, ad2: én sem vagyok leszbikus :)))

ac 2008.11.22. 18:12:32

melyik poszt vizeit kavarta fel a kommentjével? (nem szoktam mindenkit végigolvasni, féltéglát nekem, de ha már egy külön posztot megért, akkor érdekelne, hogy mit mondott - ha publikus)

csibike 2008.11.22. 18:39:03

ac: Érdekes módon egy régi márciusi bejegyzéshez érkezett a komment (http://blogol.hu/comment.php?log=1528940), ami talán nem is lep meg... :) Régóta esedékes volt ez a poszt, most született meg. Iggyke: Én ezt nem bánom :D Odil: Elsősorban magamnak rögzítettem, én akartam összefoglalni a saját gondolataimat, viszont nem gond, hogy volt egy apropó is :))

csibike 2008.11.22. 18:42:33

merle: Bennem is fogalmazódott egy ideje, volt időm átgondolni :) pipi8607: Legalább tíz évvel több tapasztalatom van, mint neked, csak akad egy-két jó gondolatom :D A blogberekben érdemes nyitott szemmel járni, ugyanakkor a szűrésről sem szabad elfeledkezni :)

csibike 2008.11.22. 18:46:24

Elf: Ühhü, ezek teljesen alapdolgok, ráadásul nem is olyanok, amelyek kizárólag rám jellemzőek :) csili: Minek? :) sesame: Három éve blogolok, eddig összesen talán ha négy-öt ilyen posztot írtam, szóval, inkább az a helyzet, hogy nagyon ritkán találnak meg :D A melóhelyemen egy nap alatt több stressz ér, mint itt három év alatt - nincs okom panaszra :))

L 2008.11.22. 19:10:09

szia Csibike. nagyon becsülöm az őszinteséged, és köszönöm hogy 'válaszoltál', jólesik, pedig nem kellett volna. Én nem akartalak bántani, támadni, ezt remélem tudod csak én is a nyugodt lelkem érdekében írtam azt a pár sort. Konkrét véleményt ha akarnék se állítanék ki rólad, csak pár apró elképzelésem lehet rólad, amelyek lehet hogy teljesen tévesek, hisz még sose beszégettünk, sose nevettünk együtt, semmi közös élményünk nincsen ugye. Örülök, hogy boldogságban, harmóniában élsz és áttudtad ugrani azokat a homokbuckákat amiket az élet eléd állított. Szerintem ha az ember nem csak szenvedi, hanem meg is éli a sorsát akkor hatalmas erős és energiát kaphat tőle, pláne ha hallgatunk az ösztöneinkre, figyelünk az apró jelekre és a belső hangunkra.. Én is járom az utam, és úgyérzem jó úton haladok.. hú ez most olyan irgalmas szamaritánus beszéddé alakult bocsi. sok sok szép napot kívánok neked és mnidenkinek. P.S.: én is hordok kontaktlencsét és szemüvegem is van. nem mnidenki nagylány és nagyfiú. én kislány vagyok! :)

K 2008.11.23. 09:56:09

Hát nyalni én sem fogok, bár biztosan jól éreznéd magad tőle. Azért ennek a felvetésnek biztosan örülni fogsz, ha igaz az, hogy olyan önboncolgató vagy: vajon miért ért meg egy ilyen végeláthatatlan bejegyzést egy márciusi (!) odavetett megjegyzés? Ha valóban olyan magabiztos és kiegyensúlyozott vagy, mint ahogyan állítod, és ahogyan az sugárzik a blogból, biztosan sokan ezért (is) olvasnak szorgosan, akkor miért kerítesz egy bolhafenékből most ekkora elefántfeneket, hiszen az egész elintézhető egy "ha nem tetszik ne olvassál, te féreg!" típusú válasszal....amilyet biztos most én is kapok....:)

Thia 2008.11.23. 10:32:29

K: ez volt a lényege tömören, csak Csibi szeret szépen választékosan írni, és alaposan körbejárni egy-egy témát, mi seggnyalók meg ezért olvassuk olyan szorgalmasan. (meg a csirke humoráért) :))

csili 2008.11.23. 11:25:09

A zaklatásoknak... mind1 csak viccoltam

eszti 2008.11.23. 12:37:13

a francba, pedig pont most akartam irni, hogy mostantol utallak, mert azt irtad egy regebbi posztodban hogy ronda a balerinacipö. tudd meg, hogy az en labamon szep. meg a halalfejes is. es biztos, hogy ram gondoltal es engem akartal bantani a balettcipös poszttal... ;-) hihihi

csibike 2008.11.23. 13:40:02

eszti: Rémlik, volt, aki besértődött ezen és utána nem járt ide :D Egyébként az arany balerinacipőt nem komálom, de nyilván a részletekre nem kell figyelnie annak, aki meg akar sértődni :) Vannak balerinacipős barátnőim, ha nekik jó, legyen, nem a cipőjük dönt a barátságban, nyilván :D Na, majd ha egyszer visszajutok Egyiptomba, csak azért fogok veled találkozni, hogy fikázhassam a halálfejes balerinapipődet :P csili: Ja, bocs, nem esett le a poén :) Mint láttad :D

csibike 2008.11.23. 13:51:00

Thia: Még soha nem kérdeztem meg, miért olvastok, lehet, egyszer megteszem :D K: Szeretnélek megnyugtatni, hogy én kizárólag ő, aki férfim nyalásától érzem jól magam :D Ha figyelmesen olvastál volna, feltűnik, amit írtam, de szívesen megismétlem: Jó, ha kapok pozitív visszajelzést, mert ez minden embernek fontos, de annak sem kerítek nagy feneket, mert nem az határoz meg engem. Pölö ha azt mondod, vicces csaj vagyok, megköszönöm a pozitív véleményt és ennyi. Ezért nem zárlak a szívembe és nekem sem kell nagyobb tükröt venni, mert a régi kicsibe továbbra is belefér az arcom :D Fikázták már pölö egy alkotásomat, ami nekem szép volt, másnak nem tetszett. Na és? Nem vágtam fel az ereimet, nem estem búskomorságba, nekem ugyanolyan szép maradt az a cucc. Lesír a blogomról, hogy önboncolgató vagyok, igaz, ehhez nem elég egy posztot végigolvasni. Nem csak arról írok, hogy hideg van, vettem egy új cipőt és családi ebéd volt szombaton, van ilyen blogger is, nincs azzal sem semmi baj, de nekem úgy esik jól az írás, ahogy három éve művelem, hol röviden, hol hosszan, hol képekkel, hol képek nélkül sötöbö. Írtam már a fenti kommentekben is: Ez a bejegyzés régóta esedékes volt, régóta ért bennem, rengeteg blogger találkozik hasonlóval, éppen ezért sokat beszélgettünk más bloggerekkel és nem-bloggerekkel erről. Amit itt olvashatsz, az az én véleményem, ha hosszú, hát hosszú, így fért bele mindaz, ami a témával kapcsolatban megfogalmazódott bennem. Van, aki csak gondolja, van, aki le is írja. Én leírtam, szerencsére nincs karakterhatár a blogolban :D Ha legközelebb felvetődik a téma, szépen belinkelem ezt a posztot és részemről ennyi :D Nem ez az egyetlen hosszú bejegyzésem, én pölö a mosógépkezelésről is tudok értekezni :D Kiegyensúlyozottnak és magabiztosnak gondolom magam, bár biztos van nálam még kiegyensúlyozottabb és még magabiztosabb, éppen ezért nem küldök el senkit az általad írt férges mondattal, nem veszem magamra, nem az az első reakcióm, hogy hű, de szemét vagy és majd jól kiosztalak :))) Én az anyázós névtelen kommentelőt sem hajtom el a vérbe, lehet, csak rossz napja volt, amikor erre járt, van ilyen :D Azt meg mindenki el tudja dönteni, hogy olvas-e vagy sem. Egy kezemen meg tudom számolni, hány olyan ember van, akit nem szívesen látok itt, mégis olvas, viszont erre is van egy teóriám, hosszú, ha lesz időm és kedvem, talán egyszer beblogolom :D Látod, neked is milyen szép hosszú kommentet írtam :) Nekem így esik jól és időm is van rá, amíg megsül a a hústekercsem :D

csibike 2008.11.23. 13:53:45

L, nyugi, nincs semmi baj és az "irgalmas szamaritánus beszédeddel" ie egyetértek :) Írtam már a fenti kommentekben is, hogy régóta ért bennem ez a gondolatsor és örülök, hogy végre összeállt bennem és bepötyögtem, szóval, jól jött a kommented. Szerintem mindenki nagykislány és nagykisfiú :D

csibike 2008.11.23. 13:54:15

Lassan az egész ABC itt fog kommentelni :D

Elf 2008.11.23. 20:19:28

hehehe na a mosógépkezelésről ma én is tudnék neked értekezni %mrgreen% nem szoktam a fedelét visszazárni, csak beleteszem, hogy szellőzzön (régi energomat) és véletlenül beindítottam, amikor törölgettem a tetejénél tisztára, és beakadt az egész, mert ugye beleforgott a dobba és oldalra fektettük, hogy a gravitáció visszabillentse, hogy átforgathassuk :) na ilyen ügyes voltam ma :) dícsérj meg :)

csillag 2008.11.25. 00:28:29

Én pl. ezért jövök. Mert manapság eléggé különleges ha valaki egészen egyszerűen és bevallottan boldog, és elfogadja magát. Nekem még nem sikerült teljesen, de jó látni ha valakinek igen.

csibike 2008.11.25. 20:34:01

csillag: Van még mit csiszolnom, de nem baj, mert azt gondolom, hogy a teljes elégedettség az ember halála :)) Szép lassan sikerül csak, nem féltelek :) Elf: Ügyiiiiiiiiiiiiii :D
süti beállítások módosítása