HTML

csibike blogja

Friss topikok

  • wattacukor: Helló. Most tartok itt az olvasásban, és már nem állom meg komment nélkül! :) A gumizás az gumizás... (2015.01.31. 20:34)
  • ZJWiQWklgJ: buy ambien ambien sleep driving - ambien drug manufacturer (2012.10.15. 07:26)
  • seaseptJerlor: how do i become a pharmacy technician http://exclusiverx.com/products/aceon.htm pharmacy unit dose... (2011.12.06. 18:20)
  • Csigamami: khm... ha azóta még nem váltottál... a cukorgyanta se nem fáj (annyira- egyébként hihetetlen, hogy... (2011.09.26. 14:36)
  • KelGyo: Rég jártam erre ... Gondoltam, benézek. (2010.05.27. 04:08)

Címkék

2008.05.02. 23:58 csibike blogja

Festettem gyertyát, parammm, aranypingált gyertyát, parammm, öntöttem szappant, parammm, vaníliás-cirmos szappant, parammm, jóccaka, par.

(Ő, aki férfim családjának köszönhetem az alapanyagokat, bezony. Barkácsolás közben azon merengtem, igazán könnyű nekem ajándékot adni: Mindennek örülök, ha azt érzem, hogy a meglepetést tényleg nekem szánták, és nem csak vaktában-kínban emelték le a bolti polcról vagy túrták ki saját, feleslegesnek ítélt dolgok közül. Pölö a sablon dezodor-szappan kombótól agyérgörcsöt tudok kapni, jellegtelen, személytelen, gusztustalan. Nagyszüleimék anno sátorméretű bundabugyikkal és atlétatrikókkal rongyolták érzékeny tinipubertáskamasz lelkemet, évtizednyi véres-verítékes munkával sikerült beszabályozni őket: csoki jöhet, gyümölcs jöhet, pénz jöhet, a többit felejtsük el, így legalább őszinte mosollyal köszönöm meg az ajándékot. Nem vagyok álszent, ergo nem zavar, ha pénzt kapok, mindig van mire költeni és én tudom a legjobban, mit szeretnék. Nem zuhanok magamba akkor sem, ha megkérdezik, te, csibi, minek örülnél a legjobban? Jó, családilag és őakiférfimileg nem csibi vagyok, de perpill tekintsünk el ettől az apróságtól. Szóval, megkérdezik, én meg sorolom, aztán választanak, én meg örülök, és nem húzom a számat, hogy hé, ebben nincs semmi meglepetés. Persze, legjobban az melengeti a szívemet, ha olyan ajándékot kapok, amiről nem tudok - és telitalálat. Mert ismernek. Mert fontos vagyok. Mert örömöt akarnak okozni.

P.S.: Életem legmegalázóbb ajándékát anno exanyósomtól kaptam: Egy doboz gemkapcsot, karácsonyra. Ja, még volt ott cellux, műanyag vonalzó, szövegkiemelő filc is, ha jól emlékszem. Azt hittem, a szülinapomra adott válltöméses kötött piaci egyenpulcsi után nem képes mélyebbre süllyedni, a fenyőillatban kiderült, mégis - direkt, mert az neki jó volt.)

 

38 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csibike.blog.hu/api/trackback/id/tr226170395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sesame 2008.05.03. 00:15:39

..ezek nagyon tetszenek nekem...csodaszépek.. :-)

csibike 2008.05.03. 00:16:52

Köszönöm :) Most csináltam ilyeneket először és nagyon izgultam :D

sway 2008.05.03. 00:39:27

ezek a szappanok nagyon csinosnak néznek ki. az az illatra vonatkozik, hogy vaníliás-citromosak?

slipp 2008.05.03. 04:14:32

mitol illatos??? Hulye kerdes...de almos vagyok...szappan hogyan lesz folyekony??? Gemkapocs story durva...fejbe vertem volna...de valami nekem is remlik, hogy valakinek sikerult igy a lelkembe lepni

Elf 2008.05.03. 05:51:06

Ügyes vagy nagyon, szééépek :) Én anyáméktól mindig pénzt kapok, annak legalább van helye. Imádom a baráti ajándékokat, ők többyire beletalálnak. Volt anyós meg :legyint:

Kutyálkodó 2008.05.03. 07:04:00

Szintén anyós művelte velem a következőt....áll mindenki a karácsonyfa körül, és fentebb említett nőszemély ajándékot oszt.....én valahogy kimaradtam......csak én.....

zazu 2008.05.03. 07:14:08

NEm lehet, hogy jót akart, és neki már az alkotáshoz szükséges kategóriába beletartozik a gekapocs-vonalzo kombinacio??:DDD...legelszurtabb anyos ajandek:parfum, amit sajat maganak vett, termeszetesen ilyen viragos, nyannyeros kategoria es nana, h. nem hasznaltam, illetve most karira ilyen steppelt, detto mamis rozsaszin kontossel lepett meg, arcimkevel a hatuljaban...Bar en ettol meg nem megyek falnak.Attol viszont igen, hogy veszek a sogornonek karira egy kurvajo nyaklancot(kasszanal derult ki, h. nem is olcso..mindegy viszem, mert szep, es tudom, h. oda lesz erte..)erre o viszonozza egy fos tobbeves avonos parfum-szajfennyel, amin annyira de annyira latszik, h.mar vki hasznalta, termeszetesen a parfum resze sem az en vilagom, mindegy neki olcsobol megvolt, es adott valamit...Mert nem az erteke a lenyeg, de tole igenis elvarom, hogy tudja "mi kell a nonek"...Azota is torom a fejem valami, hasonlo kreativan szar ajandekon... Esetleg otletek???

Carmen 2008.05.03. 07:59:59

Tökjóóók :)

Á. 2008.05.03. 08:00:46

Kutyálkodó, hasonló velem is megesett. Expasinak anyuciéktól 70ezres karóra, új szőnyeg a nappaliba, bőrdzseki. Én nem kaptam semmit, örüljek annak, hogy a fiacskájuk örül. Ja de, kaptam egy übergagyi 200 forintos lila gömbgyertyát, randa műanyag kiskoszorúval az alján. Bár mondjuk mást nem is várhattam tőlük, ilyenek voltak, a hozzájuk tett látogatás ia kimerült abban, hogy fűnyiró traktorral(!!!) nyirjam le a félméteres füvet a b*szottnagy kertjükben, amig expasi apucival barkácsol. Mostani anyós jó. Egy szavát sem értem.

glyc 2008.05.03. 08:18:45

Nagyon szépek az alkotásaid, a szappan külön tetszik! Valami egyencsomagot kaptál, amiből tudtál gyártani, vagy csak összekeverőzted? %eek% Amúgy engem is érdekelne, imádom az ilyesmit! Az ajándékozós mizériától pedig nagyon irtózom.

christaylor 2008.05.03. 09:07:34

gyönyörűségesek, komolyan. a gyertya is meg a szappanok. ha nagyon szépen megkérlek, leírnád, hogyan kell és milyen eszközökkel szappant készíteni?! most már én is szeretnék! :)

vedina007 2008.05.03. 09:10:48

Dejók :) Szépek :)

ac 2008.05.03. 09:19:48

irigyelem a kézügyességed és a türelmed. az exanyóst nem :D én egyszer expasiéknál karácsonyoztam, persze minden alkalommal vittem ajándékot mindenkinek, apuka (aki velem kifejezetten bunkó volt, már az első hónapban kiabált, hogy én kövér/ronda vagyok, nem a fiának való, ezúton is puszilom) kapott black velvetet. még aznap elfőzte valami mártásba a felét, inni nem láttam belőle... amúgy, hogy sikerült ránevelned a családod, hogy hasznosat/pénzt adjon? én még mindig a problémával küzdök, ennyi idősen, pedig már listát is írok néha, és valahogy mindig egy drágább, de feleslegesebb ajándékot kapok tőlük. (kedvenceim a túl nagy/túl kicsi/ronda ékszerek)

Odil 2008.05.03. 13:20:27

mindig el tudok csodálkozni a műveiden...nyithatnál egy apró csodák kicsiny boltját :D

M 2008.05.03. 14:07:43

Az volt az első gondolatom, amikor megnyitottam az oldat, hogy "de szép", hát maradok is ennél. :)

Béb, a zagresszív kismalac 2008.05.03. 14:19:30

Szépek ezek a szappanok. Én szeretek személyre szabott ajándékot adni, ha adok! Pl. mikor katonám vívódott, hogy mit vegyen anyukájának és én adtam neki tippet, mindig annak örült anyuja a legjobban. Én is kaptam már sz@r ajándékot nem is keveset... De én meg attól kapok frászt, mikor megbeszéljük, hogy ne görcsöljünk már a húsvéton, karácsonyon... majd iszunk vmit és kész. Aztán a másik fél mégis beállít egy raklap cuccal. Most is az egyik hölgyemény - akivel korán sem jó már a viszonyunk - névnapom óta pattog, hogy oda akarja adni az ajándékaim! Ne már!!!

Alessia 2008.05.03. 15:48:22

Ügyes Csibi (vagy akárki :D )!

Chilly 2008.05.03. 15:50:57

hát Csikken ezek csuda szépek!!Esz a sárga irigység!:PGratula!

csibike 2008.05.03. 19:54:36

Chilly: Köszönöm :) Ne egyen, nem nehéz megcsinálni. Alessia: Köszi :) Vagy akárki? :o zagresszívpigi: Köszi :) Szerintem is a személyre szabott ajándéknak van értelme, legalábbis a csak úgy odavetett ajándékokra kár pénzt pazarolni... Ezek szerint jó szemed van és figyelmes vagy :))) Ilyen szituban még nem voltam, de el tudom képzelni, mennyire kellemetlen... És tényleg van nála ajándék? :o M: Köszönöm szépen :)

csibike 2008.05.03. 20:10:19

Odil: Hamarosan elkészül a "virtuális műhelyem", remélhetőleg :D ac: Talán a gyertyapingáláshoz kellett türelem és ügyesség, a szappanöntés nagyon sitty-sutty :)) Úgy sejtem, nem bánod, hogy megszabadultál tőlük :D Egyébként meg nem értem, hogy engedhet meg magának olyat a szülő, hogy fennhangon, fésztufész becsmérelje a gyereke választottját... Az a bajom, hogy az én arcomon minden meglátszik, simán le lehet olvasni róla, hogy örülök-é valaminek vagy sem. Amikor kicsit idősebb lettem, megmondtam, hogy senki ne sértődjön meg, de ez meg ez az ajándék nekem nem tetszik, nincs értelme erre pénzt pazarolni, inkább adtam pár ötletet. Évekig tartott, nem volt könnyű. vedina: Köszi :) chris: Köszönöm szépen :) Szerencsére nagyon egyszerű: Kell hozzá szappanöntő forma, nekem ilyen virágos van, de lehet kapni kagylósat, állatosat sötöbö, kell még szappan, szappanszínező és szappanillatosító. Mindezeket hobbyboltban lehet beszerezni. A szappant úgy olvasztottam fel, hogy egy edényben vizet forraltam, kis lángon, majd beleállítottam a szilárd szappant tartalmazó műanyag dobozt, a szappan pedig idővel szépen megfolyósodott. Belekanalaztam a formába, közben színeztem, szagosítottam. Elég hamar megszikkadt, de tuti, ami fix alapon még bedobtam egy órára a hűtőbe. A cirmos-batikolt minta úgy keletkezett, hogy a színezőt belepötyögtettem a szappanba, és ahogy alakzatot öltött, úgy hagytam megszáradni.

csibike 2008.05.03. 20:23:03

glyc: Köszönöm :) Kaptam egy doboz fehér szappant, ezt olvasztottam fel, egy virágmintás öntőformát, egy vaníliás illatosítót, egy lila és egy sárga színezőt. Nem egységcsomag, összeválogatták. A többféle szín a sárga és a lila keverékéből adódott, én is meglepődtem, hogy milyen más színek jöttek össze. Az előző kommentemben leírtam, hogy készül, szerintem nem nehéz. De csak akkor, ha sejted, hogy olyat fogsz kapni, ami nem tetszik majd, vagy azt sem szereted, amikor te találsz ki tuti ajándékot és örömöt okozol vele? Á.: Gondolom, te sem bánod, hogy megszabadultál expasitól :D Le kellett nyírnod a füvet??? Ehhh... Akkor idilli a kapcsolatotok :D Carmen: Kösziii :) zazu: Sajnos nem, még bájosan mosolygott is hozzá, hogy egyetemen és tanárként is tudom használni :D Nem tudsz beszélni a sógornőddel? Inkább egy (számára) kínos ötperc, mintsem egész életedben a gázos ajándékok miatt legyen rossz érzésed... Én tesómmal beszéltem, és volt foganatja, még ha csak annyiban is, hogy megveszem magamnak, amit szeretnék, ő meg kifizeti. Ez is egy megoldás, engem nem zavar.

csibike 2008.05.03. 20:33:15

Kuty: Sajnálom nagyon :/ És nem lehetne beszélni vele...? Vagy párod közvetítésével jelezni, hogy ez így szarul esett neked? Elf: Köszi :) Pontosan, annak mindig van helye és teljesen jól el lehet költeni :D grappaslipp: Tulképp lehet kapni olyan illataromát, ami kimondottan az s.k. szappanok illatosítására szolgál. A szappant meg pölö úgy lehet megolvasztani, hogy kis edényben vizet forralsz, beleállítod a szilárd szappant tartalmazó dobozt - egész rövid idő alatt megolvad. Elvileg lehetne mikróban is, de nyúl voltam, nem mertem bevállalni :D Eleve rühellt, sejthettem volna, hogy ott próbál megalázni, ahol tud. sway: Köszi :) Nem citromos, cirmos, vagyis batikolt hatású, vagy valami ilyesmi :)) A vanília viszont tényleg az illatára vonatkozik, és nagyon finom.

sigelina 2008.05.03. 21:15:19

Ezek a szappankák nagyon szépek! :) Én már rég szeretném kipróbálni a szappanöntést, de eddig sose jutottam el odáig...Exanyósodat pedig reflexből kellett volna szájbavágni, mert ez aztán a bunkóság teteje! :C

zazu 2008.05.03. 22:10:07

Uhh, gondolod egész életemben jelen fog lenni??Nem hivatalosan sógornő, de szintem nem is lesz az...a szavak jelentése szintem nem jut el a bolhányi agyáig, úgyh. ilyesmivel nem is erőlködöm, meg amúgy is a bögyömbe van....:DD

Aliana 2008.05.03. 22:29:39

nekem szerencsére sikerült nagyszülőkkel megértetni egy idő után, hogy jobb a pénz, vagy csak a jelképes csoki %smile% a ruhavásárlást pedig sürgősen elfelejttettem velük %wink%

ac 2008.05.03. 22:40:03

végül is, az apjának teljesen igaza volt, kövér is vagyok és nem vagyok a fiához való :) mindkettőből igyekszem a maximumot kihozni :D szappannal már próbálkoztam régebben, bár senkinek nem volt szíve elhasználni őket azóta sem... gyertyát még csak simát próbáltam önteni, meg ilyen mindenféle csavarással próbálkoztam, festéssel nem - azóta is ott állnak a polcon ezek is, vagy nagyon rondák, és nincs szívük megmondani, vagy tényleg sajnálják elégetni.

ac 2008.05.03. 22:46:19

(az egy dolog, hogy szóismételek, de sose gondoltam volna, hogy képes vagyok ennyire pontosan egymás alatti szavakkal is elkövetni...)

csibike 2008.05.03. 23:45:27

ac: Engem nem zavar :)) De ne legyen annyira bunkó, hogy ezt így bele az orcádba... Nekem sincs szívem elhasználni őket, mondjuk, kíváncsi vagyok, fog-é a színezőanyag :D Gyertyaöntést próbálgattam, azt szeretném megcsinálni, hogy kagylókat és préselt virágot teszek a gyertyába, talán a jövő héten lesz rá időm. Aliana: Ugyehogyugye? :D Remélem, nagyszülőként én sem béna ruhaneművel fogom bombázni t. unokáimat :D zazu: Ja, nem írtad, hogy nem igazi sógornő :)) Akkor hajrá bosszú :D sigelina: Köszönöm :) Próbáld ki, könnyű. Exanyósom abból sem értett volna, mint ahogy a szép szóból sem értett...

Mina 2008.05.03. 23:55:26

Huuh, csibike, ezek a szappanok nagyon jól néznek ki!!!!! Főleg a lila, az a kedvencem :) Én ex anyóstól mindig csak és kizárólag konyhai csetreszt kaptam!!! Komolyan! Hogy sokat főzzek az ő drága kicsi fiának, bezony! Mer' még éhenhalna... :D

csibike 2008.05.03. 23:59:35

Köszi :)) Ehhh, milyen "eredeti" ötlet :D Römertopfot szerettem volna, azt kértem is egyszer, kaptam is, de hogy nonstop csetreszeket adjanak... Remélem, nem főztél neki :D

glyc 2008.05.04. 08:29:04

én imádok ajándékot adni. kapni nem szeretek, mert sajnos, többnyire csalódás a vége. amit persze, jól magamba burkolok. :S

Susua 2008.05.04. 12:20:25

szépek szépek :D Ezeket a szappanokat elvileg lehetne rendeltetésük szerint hazsnálni (már ha az embert rávinné a lélek)? A gémkapcsokból - amit exanyósodtól kaptál - lehetett volna neki valami "szép" ajándékot készíteni, mondjuk egy nyakláncot, és azt odaadni neki szülinapjára ;)

Béb, a zagresszív kismalac 2008.05.04. 12:54:24

Van biztos. Karácsonykor is úgy volt, h semmi, erre ő beállított egy egy szatyornyi - nem túlzás, tényleg - cuccal... Csak figyelek arra, amit pl. anyósom mondd, s így nem nehéz rájönni, hogy mit szeret. Após meg sógornő karácsonykor is, meg most születésnapjakor is nagyon mellényúlt az ajándékkal. De a fiacskája - hála nekem - beletalált a közepébe. És volt nagy öröm! Mindenki azt hiszi, hogy a legújabbat, a legmodernebbet kell megvenni, pedig... Sokszor egy jó megfigyelőnek feltűnik, hogy pl. fogytán van az imádott parfümje...

csibike 2008.05.04. 21:47:30

Pigi: Pontosan erről van szó :))) Susua: Lehetne, de még nem vitt rá a lélek :D Ehhh, akkor még balgán hittem abban, hogy el lehet kerülni a konfliktust... glyc: Sajnálom :/ Sokáig én is ezt tettem, de nagyon nem volt jó, hogy szarul érzem magam emiatt, ezért léptem és nem bántam meg...

kislatol 2008.05.05. 17:55:33

a gyertyaöntés sztem is jó móka... :D:D:D régi szép emlékek :D:D:D

csibike 2008.05.05. 18:11:05

Tényleg az :))) Bár amikor a forró viasz a kezemre applikálódik, már kevésbé :D

Manólány 2008.05.12. 18:57:19

Leírnád, hogy öntötted a szapan virágocskákat. Köszike.

csibike 2008.05.12. 19:27:57

Bemásolom, így gyorsabb: "Szerencsére nagyon egyszerű: Kell hozzá szappanöntő forma, nekem ilyen virágos van, de lehet kapni kagylósat, állatosat sötöbö, kell még szappan, szappanszínező és szappanillatosító. Mindezeket hobbyboltban lehet beszerezni. A szappant úgy olvasztottam fel, hogy egy edényben vizet forraltam, kis lángon, majd beleállítottam a szilárd szappant tartalmazó műanyag dobozt, a szappan pedig idővel szépen megfolyósodott. Belekanalaztam a formába, közben színeztem, szagosítottam. Elég hamar megszikkadt, de tuti, ami fix alapon még bedobtam egy órára a hűtőbe. A cirmos-batikolt minta úgy keletkezett, hogy a színezőt belepötyögtettem a szappanba, és ahogy alakzatot öltött, úgy hagytam megszáradni. 2008. május 03. 20:10:19 csibike" Ha segítségre van szükséged, szólj nyugodtan :)
süti beállítások módosítása