HTML

csibike blogja

Friss topikok

  • wattacukor: Helló. Most tartok itt az olvasásban, és már nem állom meg komment nélkül! :) A gumizás az gumizás... (2015.01.31. 20:34)
  • ZJWiQWklgJ: buy ambien ambien sleep driving - ambien drug manufacturer (2012.10.15. 07:26)
  • seaseptJerlor: how do i become a pharmacy technician http://exclusiverx.com/products/aceon.htm pharmacy unit dose... (2011.12.06. 18:20)
  • Csigamami: khm... ha azóta még nem váltottál... a cukorgyanta se nem fáj (annyira- egyébként hihetetlen, hogy... (2011.09.26. 14:36)
  • KelGyo: Rég jártam erre ... Gondoltam, benézek. (2010.05.27. 04:08)

Címkék

2009.01.28. 21:39 csibike blogja

Miután nem egyszer átéltem azt a traumát, hogy a galuskaszaggathatnék sunyin rám támadt csak úgy a semmiből, én meg ott álltam a konyha kellős közepén kiszolgáltatottan, galuskaszaggató bizbaszok nélkül, úgy döntöttem, hiába vagyok annyira kreatív, hogy dinamikus fakanálasszisztencia segedelmével lyukacsos krumplitörőn küldöm át a cuccost, félreteszem extrém hajlamaimat és besorolok a hétköznapi konyhatündérek közé, ergo határozottan bementem a legközelebbi boltba, határozottan leemeltem a polcról a hivatalos galuskaszaggatófelszerelést, határozottan kifizettem és határozottan hazahoztam a szerzeményt. A csilivili szaggatófelszerelés beszerzése óta természetesen még véletlenül sem jelent meg horizontomon a galuskaszaggathatnék és már épp elszontyolódtam volna, hogy nem próbálhatom ki a játékszert, amikor is hirtelen felbukkant a sajtreszelhetnék. Az úgy volt, hogy sajtos-tejfölös sült húst akartam rittyenteni és a "Na, akkor most lereszeljük a sajtot!" c. periódusban hirtelen megakadtam, ugyanis nincs sajtreszelőm, ami volt, azt kidobtam, mert egyrészt berozsdásodott, másrészt ő, aki férfim kőkemény fogásától összenyomorodott, mint amatőr Terminátor a prés alatt, ezért szépen kidobtam eme rozsdás és csálé reszelőeszközt. A tepsi fölött megejtett hosszas merengés után oda lyukadtam ki, hogy a sajtos-tejfölös sült hús igen hülyén néz ki reszelt sajt nélkül, ráadásul szépérzékem fájdalmasan felvinnyogott arra az eshetőségre, hogy a trappista akár egészben, akár durva darabokra sarabolva landoljon a tejfölös trutyival leöntött sült húson, sajtot meg hámozzon az, akinek acélból vannak az idegei, ezért lementem a boltba és vettem egy sajtreszelőt kreatív énemhez fordultam segítségért, aki önelégülten vigyorogva a parlagon heverő galuskaszaggatóra mutogatott. S lőn, csoda történt, a galuskásbizbasz recés háta tökéletesen alkalmas sajtreszelésre.

Már csak azt nem tudom, hogyha jövő héten nagy elvetemültségemben veszek egy sajtreszelőt, vajh mire fogom használni.

31 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csibike.blog.hu/api/trackback/id/tr726170111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rinn 2009.01.28. 22:03:25

csirke :-DD Galuskát tökéletesen ki lehet szaggatni két kanál segítségével :-P Ha meg reszelőt veszel, szerintem vegyél olyan négyoldalasat (tudod, aminek mind a négy oldalán másmilyen a reszelő :-) ), hogy ha véletlenül megtámad pl. a káposztareszelhetnék, vagy a zsemlemorzsa-csinálhatnék, legyen célszerszámod ;)) Ööö... egyébként lehet, hogy én nem értettem kristálytisztán, de a sajtot nem sütötted még rá a húsra? %eek% Akkor olyan mindegy lett volna, hogy néz ki olvadt állapota előtt...

Aliana 2009.01.28. 22:18:42

majd a sajtreszelőn csinálod a galuskát %lol%

todella kaunis 2009.01.28. 22:24:07

Hipp-hipp hurrá, éljenek a reszelők. Még krumplireszelésre is alkalmas;) [Talán:)]

lublin 2009.01.28. 22:24:21

nagyonjó :-) csinálj sztrapacskát :-)

keresemazutam 2009.01.28. 22:31:06

Kösziiiiii! Te kis konyhacsirke :)

cala 2009.01.28. 22:49:14

szeretjük a kreatív csirkemegoldásokat így kb 10 órával UV előtt:D még sokat!

cala 2009.01.28. 22:50:11

nem elküldtem félreérthetően!?naszóval sok kreatívcsibét még, nem UVt..nem vagyok vizsgafüggő.. uff..:$

ac 2009.01.28. 23:04:44

(hagytam nálam egy játékot neked, ha van kedved)

Odil 2009.01.28. 23:31:33

szeretem pl a reszelt almát mézzel :D Nekem nem volt annyi eszem és/vagy kedvem, hogy lemenjek eszközért, ezért maradt a hagyományos galuskaszaggatás...

Béb, a zagresszív kismalac 2009.01.29. 00:11:59

A galuskaszaggatóval én is úgy vagyok, hogy csak egyszer használtam és azóta hősiesen cipelem albérletről albérletre... Viszont van új sajtreszelőm. Öcsém simán giga sarokreszelőnek nézte. Az ember meg aszonta, hogy felőle sarok, de sajt reszelő is lehet, ő utálja. Jah, mert öcsémmel duettben vinnyogtunk a bajcunk alatt a röhögéstől, hogy szegény embernek úgy ált a kezében, mint ama ősi foglalkozást űző hölgynek a liliom... De azért csak összehoztuk azt a pizzás kiflit!

deep blue 2009.01.29. 00:52:20

Amikor elért a történet a sajtreszelőd dícstelen végéhez eszembe jutott, hogy az ikea sajtreszelője galuskához is tökéletes lenne: ez itt, ráadásul még ennél is több mindenre képes %wink%

Elf 2009.01.29. 04:11:23

kreatívság rúlz :) ha sok sajtot kell reszelni, akkor én biza a diódarálón szoktam ledarálni, kész is van pillanatok alatt :)

klem 2009.01.29. 09:35:42

én meg pont most vettem ilyen tekerős sajtreszelőt, amibe csak bele kell rakni a sajtdarabot, aztán tekerni. mert a hagyományossal mindíg elreszeltem a körmöm. és ehhez is van háromféle betét, különböző zöldségekhez stb.

pipacs 2009.01.29. 13:23:07

galuskát ne is szaggass vele, az életben lesz tiszta többet! %mrgreen%

lublin 2009.01.29. 18:25:02

pipacs :-) szaggatás után ez a varázsmondat: én főztem, vki mosogasson :-))))))

kata... 2009.01.29. 18:36:34

Gesztenyemasszához-főttojáshoz ideális%lol%-lehet,vagy mégsem%eek%??

2009.01.29. 18:45:01

Hát. Ha a galuskaszaggatót sajtreszeléshez, akkor miért ne lehetne a sajtreszelőt galuskaszaggatónak?:D:D

M 2009.01.30. 19:53:39

Ki fogod találni, nem féltelek! :)

csibike 2009.01.30. 21:33:50

M: Olyan tekerőset szeretnék venni, azon pölö lehet kekszet is darálni :)) zí: Utána elmosogatod nekem, ugye? :D kata: Megvárom, míg kipróbálod :D

csibike 2009.01.30. 21:35:55

lublin: ... aztán valaki majd jól orrba vág :D pipacs: Ennyire nem vagyok elvetemült :D klem: Pont ilyet szeretnék én is, pont a köröm- és ujjreszelés okán, csak még nem vettem meg :))

csibike 2009.01.30. 21:37:22

Elf: Van külön diódaráló? :o deep blue: Arra gondolsz, amihez csatlakozik egy műanyag tál és abba reszelődik a cucc? :)

csibike 2009.01.30. 21:39:37

Pigi: Ezek szerint a te kezedben jól állt... ööö... mármint a reszelő :D Odil: Hagyományos? Az milyen? :o ac: Köszönöm, holnap meg tudom lesni :)

csibike 2009.01.30. 21:41:24

cala: Hogy sikerült az UV? :)) keresedazutad: Igyekszik az ember csirkéje :D lublin: Sajtreszelővel? :D

csibike 2009.01.30. 21:42:44

todella kaunis: Egyszer reszeltem krumplit, tócsnihoz, soha többet azóta, mert nagyon gürizős meló :)) Aliana: Ööö... inkább nem próbálom ki :D

csibike 2009.01.30. 21:44:13

Rinn: Addig eljutottam, hogy bal kezembe egy kanál, jobb kezembe egy kanál, de hogyan tovább? :o Nem vagyok járatos a sámándolgokban :D Négyoldalast dobtam ki... A sajtot belekevertem a tejfölbe, a húst kicsit elősütöttem, aztán rá a trutyit és úgy sütöttem készre :))

2009.01.31. 07:36:40

hát van olyan daráló amihez többféle reszelő van, a legkisebb a dió, a nagyobb a pl krumpli a receficés meg pépesít :D

Elf 2009.01.31. 07:37:14

wá utálok Cattől kommentelni, mindig névtelen vagyok, mert elfelejtem sorry

cala 2009.02.01. 11:18:29

UV:5 :D és ezen meglepődtem..nem álszerénység, hanem mert a kérdések kicsit elgondolkodtattak meg ilyenek és mondjuk egy 3-4re tippeltem volna a saját teljesítményemet..ezek után ugrottam egy szép szaltót az eredménytől:D

csibike 2009.02.01. 11:46:53

cala: Gratulálok :)) Örülök, hogy nem törted össze magad, legalábbis kommentelni tudsz :D Elf: Ennyire nem vagyok profi darálásból :D

Elf 2009.02.01. 17:40:50

na látom itt is sikerült név nélkül :P hülye vagyok én sem vagyok profi, mindenhez egy darálóm van több fejjel :D

Rinn 2009.02.02. 14:10:00

csirkém: 1. egyik kezedbe fogsz egy evőkanalat 2. a másik kezedbe fogsz egy kiskanalat 3. az evőkanalat belemeríted a galuskatésztába 4. a forrásban lévő víz FÖLÉ tartod az evőkanalt, nem BELE 5. az evőkanalat ENYHÉN megdöntöd, de vigyázz, ne borítsd ki 6. a kiskanállal egy tetszőleges nagyságú darabot lehúzol az evőkanál tartalmából, lehetőleg úgy, hogy a vízbe essen, ne a tűzhelyre, vagy ilyesmi 7. ezt addig ismétled, míg ki nem fogy az evőkanál tartalma Fine 8. újra belemeríted az evőkanalat a galuskatésztába... Da capo al fine Most megyek röhögni %lol% Ja, ha belekeverted, akkor simán vághattad volna kiskockákra / vékony csíkokra :-)
süti beállítások módosítása