Talán nem véletlenül akadt kezembe ma a legutóbbi sárgaborsó főzelékem receptje, itt az ideje, hogy most, a gazdasági válság kellős közepén észrevegyem végre a benne rejlő meggazdagodási lehetőséget. Ripsz-ropsz én leszek a sárgaborsófőzelékbiznisz Bill Gates-e, meglátjátok. Üstökösként robbanok be a dúsgazdagok csilivili világába, címlapokról mosolygok, interjúkat adok úton-útfélen, miközben a világ minden táján népszerűsítem az új találmányomat. Annyira híres leszek, hogy megírják az életrajzomat, külön fejezetet szentelve annak, miként vált hatalmas üzleti sikerré a konyhai szenvedéstörténetem. Életem hű krónikása részeletesen tárgyalja majd A Főzelékkel folytatott meddő harcomat is, amely kulcsszerepet játszott igen szerény kezdőtőkém rotschildos méretű vagyonná duzzasztásában: Csibike a meggazdagodás előtti cirka másfél évben kínkeserves küzdelmbe bonyolódott A Főzelékkel, mert hiába minden anyázás varázsszó és rántás-habarás, egészen pontosan habarás-rántás-rántás-habarás, sem a tök, sem a borsó, sem a krumpli nem akart főzelékesedni, pedig réges-régen egy messzi-messzi galaxisban birtokában volt a főzelékállagkreálás szent titka. Teltek-múltak a hetek, csibike már-már búnak eresztette szeplős kis tojásfejét, amikor teljesen véletlenül egy új főzeléksűrítő módszerre bukkant - azon nyomban krumplit főzött a sárgaborsó szemek közé. Érzékeny, valódi főzelékre ácsingózó lelkének apró rezdüléseit hűen továbbította botmixer, amely csodálatosan lágy és krémes pürét varázsolt a tűzhelyen rotyogó sárga trutyiból. A tollcsomó tapsikolt, ugrándozott, táncot lejtett örömében, azzal a boldog tudattal tért nyugovóra, hogy másnap pompásan belakmározik a mannából. Orczájáról akkor fagyott le a mosoly, amikor reggel kivette a hűtőből a főzelékes edényt és megdöbbenve konstatálta, majd' leszakad a csuklója, baromi nehéz a dög, egy kézzel alig bírja tartani. Miután belenézett a lábasba, lehunyta a szemét, szabad kezével szívéhez kapott és defibrillátorért fohászkodott: A meseszép főzelék megkeményedett, olyannyira, hogy önként levált az edény faláról és középtájt sűrűsödött össze. Csibike hiába kapirgálta, illetve kocogtatta-ütögette fakanállal a nagyonvilágoslibafos színű förmedvényt, csak némi morzsalék hullott le mutatóban a massza tetejéről, az ismeretlen anyag nem engedte magába a fakanalat... sem a merőkanalat... sem a kést, pedig a leendő Bill Gates izmait megfeszítve kelt birokra a szörnnyel. A tollasrettenet éktelen haragra gerjedt és kidobta... volna a főzeléket, csakhogy az nem eresztette az edényt. Életrajzíróm ezen a ponton megjegyezné, hogy durván négy napig ázott a cucc a lábasban, mire nagy kegyesen hajlandó volt megmoccanni. Kitérne arra is, hogy hosszú hetekkel később, egy szép nyári napon a tojásszökevény kezébe akadt a krumplis sárgaborsó főzelék receptje és hopp, feledve minden sérelmét, szikra gyúlt agytekervényei mélyén, rádöbbent, hogy a szarszínű és ehetetlen antifőzelék kincs - a jövő biotégláját állította elő. Tádámmm, sárgaborsófőzeléktégla. Ha egymás után többször kimondod, remekül megmozgatja a száj körüli izmocskákat. Bunker, híd, irodaház estébé kiváló alapanyaga, nem karcolódik, nem törik, nem mállik, nem olvad, még a kínai nagy fal hiányzó darabjait is tökéletesen pótolja - színének köszönhetően jobban látszik a világűrből.
Zseniális bizniszcsirke vagyok, na.
2009.07.26. 00:33 csibike blogja
10 komment
A bejegyzés trackback címe:
https://csibike.blog.hu/api/trackback/id/6169996
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Elf 2009.07.26. 05:40:44
fenomenális vagy!!! :meghajoltudásodelőtt: :))))
winstonsmith 2009.07.26. 10:03:51
Én morogva és alig kinyitott szájjal szoktam kommunikálni a körülöttem lévő emberekkel. A sárgaborsófőzeléktégla semmivel sem mozgatta meg jobban az izmokat, mint bármelyik másik szó, amit elmormogok. :D
sixxty 2009.07.26. 16:49:50
Most komolyan, hány mázsa krumplit zanzásítottál be? :) Mert abban van a keményítő, amitől sűrű / kőkemény lesz az étel. Az eredményt amúgy nevezhetjük keményítőssárgaborsónak is, de az nem olyan szép, mint a téglás.
Hermész 2009.07.26. 19:04:17
erre most tényleg nem tudok mást írni, csak: :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
csibike 2009.07.26. 23:32:51
Hermész: Én meg csak annyit, hogy egészségedre :))
sixxty: Nem sokat, talán kettőt-hármat és egyik sem volt nagydarab :) Pont azért tettem bele, mert keményítőnapra szántam, a rántás és a habarás ezen a napon tiltólistás, megörültem, hogy végre nem a kukoricakeményítővel kell megküzdenem.
csibike 2009.07.26. 23:33:59
winston: Jól van, aki ilyen Dörmögő Dömötör stílusban nyomja, mint te, az marad edzetlen :))
Elf: Kösziiiii :D
Timcsók 2009.07.27. 13:14:57
Szabadalmaztasd,mielőtt más gazdagszik meg belőle:-)És egy újabb rotschild épülne:-)
Rinn 2009.07.27. 20:09:20
Te csirke, én valamit nem értek. Ha elég ideig főzöd, a sárgaborsó magától is főzelékállagú lesz (értsd: krémesen szétfő, ja és kavarni kell, mert leég). Esetleg rásegítesz botmixerrel. Jó, persze, lehet rántani, csak szerintem felesleges. De lehet nem azonosak a fogalmaink a sárgaborsó főzelék ügyében o.O
Ja, és grat a biotéglához %lol%
Golden 2009.07.28. 13:08:37
ez kész, kifeküdtem ... ja, és eddig még szerettem is a sárgaborsófőzeléket, de most ... :)
csibike 2009.07.31. 21:28:34
Golden: Nem írtam semmi gusztustalant, a te főzeléked biztos finom :)))
Rinn: Az enyém nem, fogalmam sincs, miért.
Timcsók: Levédetem, az fix :)
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal
