HTML

csibike blogja

Friss topikok

  • wattacukor: Helló. Most tartok itt az olvasásban, és már nem állom meg komment nélkül! :) A gumizás az gumizás... (2015.01.31. 20:34)
  • ZJWiQWklgJ: buy ambien ambien sleep driving - ambien drug manufacturer (2012.10.15. 07:26)
  • seaseptJerlor: how do i become a pharmacy technician http://exclusiverx.com/products/aceon.htm pharmacy unit dose... (2011.12.06. 18:20)
  • Csigamami: khm... ha azóta még nem váltottál... a cukorgyanta se nem fáj (annyira- egyébként hihetetlen, hogy... (2011.09.26. 14:36)
  • KelGyo: Rég jártam erre ... Gondoltam, benézek. (2010.05.27. 04:08)

Címkék

2008.06.04. 23:12 csibike blogja

Tegnap este legkedvesebb barátosnémmal bazinagy fagyikelyhek mellett vitattuk meg az élet fontos kérdéseit - pasi, meló, pasi, játszótársak, pasi, gyerek, pasi, barkács, pasi, szülő, pasi, pasi, pasi. Tejszínhabos filozófálgatásunk közepette meglehetősen határozottan kinyilvánítottuk: Sok női egyed azzal ássa alá a kapcsolatot, hogy baszogatja a pasiját.

(Szólóban támadt néhány extragondolatom:
Nem mondanám, hogy a baszogatás előre megfontolt szándékú, direktes, bár előfordul, mindenesetre módszeres és ami igazán sajnálatos, hatékony.
A nő sejtszinten érzelmesre, bújósra, beszélgetősre, lelkizősre kreált, ez van. A férfi genetikailag nincs felkészülve a többszörösen összetett női lélek megértésére, már az alapszintű kódoláshoz is maga a nő szükségeltetik, aki rávezeti a hímet lelke pillangószárny finomságú rezdüléseinek megfelelő értelmezésére. Mondok egy példát: A tévesen teremtés koronájaként definiált pasas morgó-morranó kedvese láttán gyermeki naivitással igaznak véli a puhatolózó "Mi bajod van?" kérdésre odavágott jéghideg, pengeéles "Semmi!"-t. Vállat von - kérdezett, a villámló szemű sárkánykezdemény válaszolt, probléma nincs, ha mégis lenne, szívszerelme biztos elárulná, hiszen ő rákérdezett. Ugyehogyugye.
A pasik nem sejtik, hogy a "semmi" igen tág fogalom, sok minden fér bele a nem-bújtál-oda-hozzám-már-nem-szeretsz-től kezdve a haverjaid-fontosabbak-nálam-on át egészen a híztam-három-dekát-ezért-tuti-elhagysz-ig. Ha a nő a szokásos spinérepertoárból bányássza elő kommunikációs eszközeit (pölö érzelmi zsarolás, duzzogás-morcogás, hiszti, szexmegvonás, csendjáték), lehetetlen egymás megértése. Az egyik nem mondja el, a másiknak nincs mit megértenie, ez ilyen egyszerű. A nő saját értelmezése szerint elvisel-nyel, átmegy mártírba - és baszogatja a hímet. Főleg akkor, amikor az szemmel láthatóan jól akarná magát érezni nélküle, amikor az szemmel láthatóan egyedül lelné örömét valamiben, amikor az szemmel láthatóan pihenni próbálna - ha épp hasonszőrűekkel falmászna, focizna, sörözne, ha épp szerepjátékozna a gépén vagy a kocsiját bütykölné, ha épp aludna. Az XX kódjelű homo sapiens nonstop zsörtölődik, hárpiáskodik, beleköt - közben kínlódik, vergődik, mert szívesen elmondaná, mi rágja, csak hát az a fránya büszkeséglakat feszül a száján. Abból indul ki, hogy ha te így, akkor én meg úgy, s bár az alapkonfliktust ő generálta a "Semmi!"-vel, belekezd a ki-az-erősebb játszmába. Ilyen szituban a pasik kétféleképpen reagálnak: Az ágyról ágyra járó, kapcsolatgyenge, megállapodásképtelen hím egy idő után elhajtja a csajt a vérvörös picsbe, mondván, a megátalkodott spinkó ne az ő vérét szívja, vagy ha már szív, vákuumozzon deréktájra és másik nedvére, azt jobban csípi. A toleránsabb, kapcsolatkész pasas a nő megértésén fáradozik, a rózsaszaszín fidres-fodros felhők miatt egy ideig mosolyogva tűri a levegőtlenséget, fojtást, szorítást, bár lelke mélyén nem érti, miért kellene lemondania hobbijáról, barátairól, miért kellene éjjel-nappal szeretett nőjét ajnároznia, kényeztetnie, babusgatnia, hiszen a jó kapcsolat korrekten szellős, de legalábbis légkondis, van idő-energia egymásra és másokra, ráadásul ne felejtsük el, a pasi nem gyógyszer a nő kishitűségére, önbizalomhiányára, unalmára - járjon agyturkászhoz, ha képtelen önállóan létezni és lélegezni. Előfordul, hogy a hölgyemény bátorságot plántál a szívébe és kibukik belőle a gyónás: A gép előtt ücsörgést, az alvást, a haverozást annak egyértelmű jeleként értelmezte, hogy ő már nem érdekes-izgalmas és nem kívánatos-szexi vadmacska, hanem unalmas és töttyedt műanyagkacsa. Szerencsés esetben ilyenkor a "De kis buta vagy, drágám!" c. nép eposz keretében sor kerül a rögeszmésített hipotézis szétzúzására, a gennyes sebek kitisztítására és a mozgástér, mint olyan szükségességének definiálására. Mert elmondta, mert meg tudták beszélni. Persze, döglött kapcsolat esetén jobb, ha mindenki cipőt-papucsot húz, tarisznyába cuccolja a Princessnél vett háromnapos májas bourekast és elindul a maga rögös útján - teljesen felesleges kölcsönös baszogatások kevésbé kellemetes emlékévé redukálni egy anno jól indult közös próbálkozást.)


A fagyi bölccsé tesz, bezony. A banános-csokis és a sárgadinnyés mindenféleképpen. A vörösbortól meg szófosásom van, bocs. Büntetésből három napig nem írok, kisdobos becsszó.

P.S.: Megjegyzem, levegőre a nőnek ugyanúgy szüksége van, rengeteg múlik a pasin is, de minimum a fele, pöcsfejekkel viszont nem sok mindent lehet kezdeni. Ufff.

37 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csibike.blog.hu/api/trackback/id/tr186170355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kislatol 2008.06.05. 00:11:14

Jók az extra gondolataid. Ha pedig a bortól szófosásod van, próbáld ki a jégert ;-)

Elf 2008.06.05. 05:45:06

Hát ez így egyben megfogalmazva fenomenális. Köszi Annyit tennék hozzá, hogy a legtöbb, jobb értelmi képességekkel ellátott humanoid képes tanulni a hibáiból és mindkét nemből rájön egy idő után arra, hogy ez így nem működőképes, és nekiáll beszélni és figyelni. És lőn világosság! Akkor minden működőképes leszen. :D

Aranyhal 2008.06.05. 06:12:58

érdekes tanulmány volt így kora reggel...igyál máskor is %lol%

Aliana 2008.06.05. 09:40:00

jó olvasmány így reggelre %wink%

Big Cat 2008.06.05. 09:50:27

Ha ilyen jó gondolataid támadnak, a következő kört fizetem! :) Ezt igy ahogy van eltettem (ki tudja, jól jöhet még), és ajánlottam másnak is... :)

glyc 2008.06.05. 10:09:40

Oké-oké, de mi van akkor, ha úgy érzem, hogy baszogatás nélkül az életben nem készül el a dolog? Egyébként, amit én noszogatásnak neveznék, a férjem érzi baszogatásnak. Értem én, hogy kell a pasinak a tér, meg kellenek az extra vásárlások, mint nekem a fodrász vagy kozmetika, de időnként úgy félre tudja tenni magát az élet sűrűjéből, hogy az már fáj... és akkor bezony szólok.

Csi 2008.06.05. 10:20:45

Nagyon beleérzős vagyok, de talán ennyire nem. Viszont bármikor szívesen olvasnám valamelyik fiúblogos hasonlóan empatikus elmélkedését ugyanebben a témában az ellenkező oldalról tekintve. Szerintem ez is piszkosul kétoldalú dolog, csak most te sarkítottál rajta egy kicsit és kihegyezted a "nőknek hogyan kellene megérteni a pasikat" nézőpontra.

csibike 2008.06.05. 10:48:40

Csi: Naná, hogy kétoldalú, egy oldalra terhelve nem működik egy kapcslat sem. Jól látod, pontosan azt tettem, amit te írtál, és pontosan emiatt adódhat az, hogy a post hímnemű olvasója elégedetten hátradől, a nőnemű meg hevesebb-lájtosabb homrokráncolásba kezd. Megírom a "pasiknak hogyan kellene megérteni a nőket" nézőpontot is, de egyben a kettő igen hosszúra sikeredett volna. Megpróbáltam vázolni egy alapszitut, úgy, ahogy azt én láttam-tapasztaltam, ez azonban kapcsolattól függően színeződik, el tudom képzelni, hogy pölö van olyan kapcsolat, ahol a fent vázolt dolgok elő sem kerülnek. Nyugodtan korrigáljatok, tegyetek hozzá, vegyetek el belőle, ahogy ti látjátok, érzitek, tapasztaljátok. Egy dolog azért biztos: A nőnek figyelnie kell arra az 50 %-ra, ami elvben az övé a kapcsolatban. A nőnek is, nyilván. glyc: Nekem is van ilyen, szerintem mindenkinek. Amikor pölö rá kell szólni, hogy ugyan fúrja már fel a polcot, két hónap elteltéve ideje lenne... :) A különbséget ott érzem, legalábbis én, hogy egy dolog az, ha azért noszogatod, mert valamit valóban nem csinált meg, amit neki kellene vagy csak ő tudja, az pedig egy másik, hogy ha pölö bizonytalan vagy magadban és ezt baszogatásba burkolod, ahelyett, hogy megbeszélnéd vele. (A te itt konkrétan nem rád vonatkozik, csak könnyebb így fogalmazni). Abszolút helyesnek gondolom azt, hogy a pasi csinálja meg pölö azt a háztartásban, ami az ő dolga, ne hárítson mindent a nőre, vegyen részt az élet sűrűjében - érdemes arról elbeszélgetni, hogy miért ilyen nehézkes, elvonuló stb., de ráhagyni szerintem sem szabad. Big Cat: Szia itt :) Vigyázz, nehogy szavadon fogjalak :D Igazán megtisztelő, gondolom, akkor valahol egyet tudsz vele érteni.

csibike 2008.06.05. 10:52:43

Aliana: Egészségedre :) Aranyhal: Szarul érzem magam, úgyhogy nem ígérem meg :D És mi volt benne érdekes? Elf: Igazán nincs mit, köszönöm :) Abszolút egyetértek: A kapcsolat normális működéséhez két ember kell, két ember, aki tenni akar a kapcsolatért és hajlandó megbeszélni egymással a problémákat, félreértéseket, jóban-rosszban ott vannak egymásnak. Ezt egyébként iszonyú nehéz megvalósítani. kislatol: Meg akarsz gyilkolni??? :D

todella kaunis 2008.06.05. 11:01:03

Olykor nemárt kikérni a másik véleményét. De nem hinném, h a nő rontaná el a kapcsolatokat. Nekem más a tapasztalatom :) Egyébként csináltam már ilyen "konzultáció" jellegű dolgot. A nő elmondta, h azért sminkel, azért húz kihívó ruhát, mély dekoltázzsal, mert így biztosan tetszene a pasinak. Megkérdeztem a pasit. Ő vagy az egyszerűbb sminket, vagy semmilyen sminket sem szeretett. Egy családtag (tesó) viszont azt válaszolt, tök mindegy :P Több pasi mondta, h az egyszerűbb ruhákat szereti, sokkal jobban "birtokolhatják" a nőt. A kihívó öltözködés nem vezet sok jóra egy kapcsolat elején. Nekem ez a tapasztalatom. (Mostanában, az utóbbi 10 hónapban kb, inkább a hátamat mutogatom, és mindig takarom a mellem, viszont jó kritikát kapok így az ~ismeretlen~ meglepetésre a ruha alatt XD) [két komolyabb pasi volt/van/volt eddig az életemben, tutira meg fog ez előbiekben leírt is változni] Amimeg a toleránsabb pasit illeti: abszolút nem így működik. Szerintem ne legyen nagyon toleráns, mondja meg, mi a gond. :P

csibike 2008.06.05. 11:10:01

Egy szóval nem mondtam, hogy a nő rontja el a kapcsolatokat, olvass figyelmesebben... :)) Két emberen múlik, de gyakran hajlamosak a nők a pasira kenni mindent, holott ők is sárosak. A ruhás dolog abszolút igaz: Ha mindent lát a pasi, az unalmas. Én sem vagyok a húspiac híve, a kevesebb több elvet követem - és beválik. Az lenne a jó, ha az ember mindig kimondhatná, amit gondol, de ez kapcsolattól, embertől függ. Ha nem éreztem azt, hogy a legmélyebb gondolataimat is elmondhatom a pasinak, nem mondtam el, mert nem bíztam benne - nem is tarttottak sokáig ezek a kapcsolataim.

csibike 2008.06.05. 11:10:42

-t Ehhh...

Béb, a zagresszív kismalac 2008.06.05. 11:14:39

Biztos a kommancs-suliban tanulta, de a párom vhonnét tudja, hogy a semmi nem semmi. No, meg belőlem is kibukik - eleinte pár hónap, most már pár óra/perc alatt.

todella kaunis 2008.06.05. 11:25:32

Okés. (Lehet, a szövegértéssemmel van a gond, egal) Olykor elkövetünk hibákat. Pl én meg azt gondoltam, h ez a pasi, egy jó pasi. Elmondtam neki pár titkomat, ő szívesen vette. 3 hétig bírtam, mert elviselhetetlenül rám szállt.

Elf 2008.06.05. 11:49:51

Nehéz megvalósítani és néha bizony nagyon komolyan kell érte beszélgetni és ezeket a néha negatív kritikákat elviselni, de ha akarod azt a kapcsolatot, akkor megéri :D Szerintem. Szerintem szerinted is :)

Rege Ata 2008.06.05. 12:43:37

(Kérdező) - Mit tesz, ha feldühítik? (Deák Ferenc) - Hallgatok. (Kérdező) - ... ha nagyon feldühítik? (Deák Ferenc) - Nagyon hallgatok. ;-D Így viselkedett (viselkedik?) a volt barátnőm is (ti. mint az előbbi párbeszéd szerint Deák Ferenc viselkedett). (;-o)

zolderdo 2008.06.05. 13:49:40

Ata:Aztán a sok hallgatás után ott hagyja a pasi,mert már nagyon unalmas:) Csibike!Kész tanulmány, amit leirtál.Hosszú tapasztalattal a hátam mögött,azt kell mondanom,hogy tipikus,amit írtál.Ahogy Ata írta a nők hosszú ideig magukba folytják a feszültséget,aztán robban a bomba.A piszkálódások miatt a pasi pedig elmenekül,az a személyiségétől függ,hogy hova,mibe és mennyi időre:)

todella kaunis 2008.06.05. 16:33:59

Viszont van, amikor nem menekül, hanem visszatámad. (Melyik lehet a jobb?)

Csapos 2008.06.05. 17:59:14

Csibe, minden szavad arany...csak némelyik Petőfi...amugy tökéletes kórkép a mai emberi kapcsolatok többségéről...három nap múlva mi lesz a doktori témája? :-)

szkepsz 2008.06.05. 22:14:24

És olyan is van, ha mindez pontosan, gyönyörűen így van, csak....nemi szerepek inverz...a pasi pontosan úgy viselkedett, mint a postban a nő. fegyvertára is dettó, és xx kódjelűeket megszégyenítő ügyességgel használta. Érzelmi zsarolt, duzzog-morcogott, csendjátszott, temár-nemis-szerecc, hisztizett, szexmeg....na az nem volt, ez az egy utalt rá,h mégsem nő. Sajnos túl hosszú idő után fáradtam bele, h minden alkalommal a másik fél szerepét játszottam, aki valóban fuldoklik, megőrül a drámázástól, vajon miért ne lehetne egy privát programja egyszer xy nélkül is stb. Hjaj....na erre is tudsz gombot varrni?

Foxfox 2008.06.06. 07:54:02

A "pasi" szó nem kívánatos, helyette az "izé" kitétel használandó.

Elf 2008.06.06. 08:26:37

A privát programról jut eszembe, hogy szerintem a nő/férfi azért nem engedi el a másikat, mert féltékeny. Hogy ha nincs mellette akkor tuti megcsalja, lerészegedik, akármitcsinál. Tehát nem érzi magát biztonságban. Ha én tuti vagyok a párom érzelmeiben, márpedig az vagyok, akkor menjen csak, hisz töltődik belőle, több energiája lesz rám. No meg hálás is lesz, hogy mehet. :P (önződög) :D

Cuki 2008.06.06. 08:42:21

Hű a mindenit micsoda korrekt írás! Csibim nem vagy semmi annyit mondhatok. Nem sokan vannak ugyanis, akik ezt ilyen precizen és érthetően le is tudják írni. Szóval ez így reggelre nagyon király volt.;)

Enkeli 2008.06.06. 10:48:07

Én is duzzogtam már, én is "semiztem" nem is kevésszer, de ha belegondolok, akkor ez az első pár hónapban volt jellemző. Vagy középtájt. És akkor néha jogosan. Valahogy azóta sokkal mélyebb lett a kapcsolat, és eszembe se jut ilyeneket csinálni. Meg amúgy is, Ő nem elégszik meg a "semmi"-vel. Csak épp az a baj, hogy én meg alapvetőleg olyan ember vagyok, aki nem szeret arról beszélni, hogy mi nem jó neki, inkább hallgat. Nagyon jól tudom, hogy ez nem vezet semmire, és próbálok változtatni, de egyszerűen nem megy. Ő pedig, mikor már a százhuszadik "mi a baj?" kérdésre is a százhuszadik "semmi" választ adtam, azt mondta, hogy innentől kezdve soha nem fogja megkérdezni, és az jobban fog idegesíteni. Lehet. Amúgy pedig teljesen annak vagyok a híve, hogy menjen csak, bulizgasson csak, haverozgasson csak, nőzni ne nőzzön. És én is megyek bulizgatni, haverozgatni, nem pasizgatni. :) Az írás nagyon jó, néhol fel is kacagtam-nem kicsit. :)

Enable 2008.06.06. 12:06:28

Hát, ez egy velős post lett... :) No comment... :D De csak jó értelemben... :D

Eszti 2008.06.06. 21:03:48

lehet, azért mondja a Nő, hogy semmi, mert gondolatolvasást vár... a francba, teszi-veszi magát, duzzog, ronda képet vág, a picsába Vedd Már Észre, hogy bajom van, aztán biztos addig spannolja magát hogy nem találták ki a gondolatait egyből, hogy duzzogva kiböki inkább, hogy "semmi". .. mondjuk én is úgy kezdem, de én azt mondom, hogy "semmi,csak az hogy ... (bla-bla-bla) , kiselőadás, hüppögés, végszó: szerinted is hülyeség ezen rágódni? :-)))

]{ófic 2008.06.07. 05:47:39

elismerem van benne igazság... de nem minden szempont általánosítható.... ez evidens :D

csibike 2008.06.07. 11:30:07

]{ófic: Nyilván :)) Dúsgazdag lennék, ha tudnám a tutit :D Eszti: Szia itt :) Majdnem megkérdeztem, ki olvas Egyiptomból, de most már tudom :D A pasik többsége nem képes gondolatolvasásra... Ez így teljesen jó, mert csak kibököd, hogy mi a baj :)) Enable: Pedig kíváncsi lettem volna, hogy látják ezt a pasik :) Enkeli: Igen, mert akkor még annyira nem bíznak egymásban az emberek, talán félnek attól, hogy ha teljesen őszinték, megszakad a kapcsolat. Mondjuk, nekem ez az első olyan kapcsolatom, ahol őszinte lehetek, hiába volt több olyan pasim, akiről azt hittem, szeretem... Érdekes, hogy ennyire ragaszkodsz a semmi-hez, szerintem csak elkezdeni nehéz, ha azt látod, hogy működik, könnyebben tárod fel a gondolataidat. A szabadsággal teljesen egyet tudok érteni :)) Köszönöm és örülök :)

csibike 2008.06.07. 11:34:01

Cuki: Köszi, borgőzös állapotban ennyi telt tőlem :D Elf: Pontosan, bizalom kérdése az egész. Ha rendben van a kapcsolat, fel sem merül, hogy a másik ne mehetne el ide-oda :) Fox: Jófejcsirke vagyok, ezért nem használtam az izé szót :P szkepsz: Ha lefogod a pasit, varrok rá gombot :D Örülök, hogy ilyen fickóhoz nem volt szerencsétlenségem, fixen klinikai eset, érdekes lenne megtudni, milyen családból jön és hasonlók...

csibike 2008.06.07. 11:37:29

szkepsz: Ja, és üdv itt :) Bocs, ez lemaradt. Csapos: Passz, ez csak úgy jött, jó volt a bor :D Féltem a másnap reggeltől, hogy meglátom, oltári faszságot írtam, de nem, maradhat, még mindig ez a véleményem. todella kaunis: Még merengek rajta :) zölderdő: Örülök, ha nagyjából sikerült megfognom a lényeget. Azt gondolom, hogy a kommunikáció extrém fontos, csak az embereket nem erre szocializálják... :)

csibike 2008.06.07. 11:40:50

Rege Ata: A pasi meg megunja a kérdezgetést egy idő után... Elf: Szerintem is :) todella kaunis: Szerintem sokan jártunk már így, talán ez is azt erősíti, hogy ne adjuk ki magunkat, ne bízzunk a másikban... Pigi: ... és ez így van jól :)

Rege Ata 2008.06.07. 12:28:54

Ha meg a pasi hallgat, akkor a nő azért van "gázban", mert érzelmileg-logikailag +próbálja kiókumlálni, mi lehet... és meg nem kérdezné ahogy jónak érzi, inkább idegeskedik... vagy nem... ;-o

todella kaunis 2008.06.07. 14:33:04

csibike, bizalom nélkül pedig szart sem ér az egész. (max a szép emlékeket) alapból ott van elcseszve a dolog, h képteklenek vagyunk teljesen megbízni a másikban.

wizo koba 2008.06.07. 22:00:28

szép dolog a bizalom. biza én is megbízom mindenkiben 100 %-ban. csak arra vigyázok, hogy ne érjen túl váratlanul, ha mégis csalódnék. ez nem olyan nagy ellentmondás, egyszerűen tudni kell hol a határ (segít a józan, paraszti ész, etc - pölö kleptomániást nem küldünk egyedül bevásárolni, stb)

csibike 2008.06.07. 23:20:02

wizo koba: Szia itt :) Értem én, mit mondasz, mégis szeretne reménykedni az ember, hogy nem hiába bízik meg valakiben, legalábbis én, aztán sokszor csalódás a vége. todella kaunis: Ő, aki férfimben tökéletesen tudok bízni, sőt, még tutibiztosan két ilyen ember van az életemben. A többiek viszont tényleg nem teljesek, sajnos. Rege Ata: Pedig a pasikat is hozzá lehet szoktatni ahhoz, hogy beszéljenek a problémáikról - csak nem könnyű.

2008.06.09. 23:05:34

szóhasználatodról Rácz Zsuzsa-Állítsátok meg Terézanyut c. könyve jutott eszembe... azt hiszem, ide majd még gyakrabban visszatérek....

Meggi 2008.06.10. 08:35:17

Na igen ez engem is megfogott..:)
süti beállítások módosítása