HTML

csibike blogja

Friss topikok

  • wattacukor: Helló. Most tartok itt az olvasásban, és már nem állom meg komment nélkül! :) A gumizás az gumizás... (2015.01.31. 20:34)
  • ZJWiQWklgJ: buy ambien ambien sleep driving - ambien drug manufacturer (2012.10.15. 07:26)
  • seaseptJerlor: how do i become a pharmacy technician http://exclusiverx.com/products/aceon.htm pharmacy unit dose... (2011.12.06. 18:20)
  • Csigamami: khm... ha azóta még nem váltottál... a cukorgyanta se nem fáj (annyira- egyébként hihetetlen, hogy... (2011.09.26. 14:36)
  • KelGyo: Rég jártam erre ... Gondoltam, benézek. (2010.05.27. 04:08)

Címkék

2008.10.02. 15:04 csibike blogja

Pelenkás megasztárok

 A dalos pacsirták hivatalos őszi menedékhelyeként funkcionáló Megasztár c. össznépi szórakoztató műsor sem kerülhette el a végzetét, ahogy ez az ilyen és ehhez hasonló tehetségkutatók esetében lenni szokott, erről is lehúztak még egy bőrt. A negyediket. Gondolom, a legnagyobb örömmel, hiszen a „panem et circenses" örökzöld, mindig is az volt, igaz, olybá tűnik, mintha piciny hazánkban inkább a „circenses" dominálna.  

A készítők új zsűrivel és új feltételekkel örvendeztették meg a nagyérdeműt, főleg a korhatár kitolása aratott osztatlan sikert, özönlött is a nép a vidéki és a fővárosi válogatókra. A felső korhatárt eltörölték, az alsót tizenkét évben szabták meg, így nem csoda, ha országunk apraja-nagyja olthatatlan vágyat érzett arra, hogy végre megmérettesse magát, megcsodáltassa torkának eddig valamilyen okból kifolyólag még nem azonosított, de szerinte feltétlenül ott rejtező kincsét. Az önjelölt sztárok között láttunk nyugdíjas Pista bácsikat, akik az „Egy cica, két cica, száz cica, jaj!"-t fütyörészik a kerti veteményes kapálgatása közben, láttunk pirospozsgás Mari néniket, akik az unokáknak dúdolnak altatót, láttunk monitorfüggő Petiket, akik a maguk csendes kocka módján suttogva hörgik a heavy metalt, láttunk széplányvagyok Katikat, akik szépek és… szépek és ennyi, láttunk félszegen vigyorgó emósgyerekeket, akik ezek szerint nem is igazi emósok. Szóval, jött sok boldog-boldogtalan, látott-énekelt és vesztett, mert az ugródeszkának van egy olyan kellemetlen tulajdonsága, hogy igen nagyot lehet róla zuhanni, sőt, pofán is csaphat, ha nem vigyázunk.

Félelmetes, idén mennyi bölcsődés-óvodás szabadult a Megasztárra. Nyilván azért tolták lejjebb a korhatárt, hogy minél többen jelentkezzenek, minél nagyobb körből szemezgethessék a tehetségeket és minél több adást ollózhassanak össze a válogatók kellemes, borzalmas, vidám vagy éppen kínos pillanataiból. Nem hiszem, illetve nem akarom elhinni, hogy bárki is komolyan gondolta volna, hogy egy 12-13 éves kamasz valóban alkalmas arra, hogy hitelesen, teljes átéléssel, könnybe lábadt szemmel énekelje a Bryan Adams-féle „Everything I do I do it for you" c. balladát vagy Mariah Carey-től a „Hero"-t. Azt sem tudom elképzelni, hogy bármelyik kiskamasz képes lenne kezelni és feldolgozni azt a munkamennyiséget, azt a stresszt, azt a kiszolgáltatottságot, ami egy esetleges „sztársággal" jár. Még ha valamelyikük aranyat is rejteget a torkában, életkorukból, érzelmi és értelmi intelligenciájuk szintjéből fakadóan nem alkalmasak az efféle megmérettetésekre. Azt már meg sem említem, mennyire idegenül és nevetségesen hat egy kamasz Christina Aguilera imitátor, aki a klipekből ellesett, szexinek hitt mozdulatokkal simít végig fejletlen gyerektestén, és olyan műhangokkal operál, amelyeket a milliószor meghallgatott számokból utánzott le.   

Itt folytatódik, ufff.

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csibike.blog.hu/api/trackback/id/tr246170241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Golden 2008.10.02. 15:53:28

Jól szóltál Csibe! Nálam már addig jutott a dolog, hogy nem is nézem. Hát, ezt sikerült elérniük, pedig korábban még lelkes drukker voltam.

Mefi 2008.10.02. 16:34:47

Az viszont szimpatikus nekem, hogy ez a zsűri szerintem szigorúbb, mint a korábbi.

Aliana 2008.10.02. 17:21:49

a zsűri nekem is szimpatikusabb ebben a szériában, de ennyi, ezt ugyanúgy nem fogom nézni, ahogy az előző hármat sem...

Kuffnágel Béla 2008.10.02. 17:23:27

Károgó Csirke, hehe :DDD

sunny. 2008.10.02. 18:21:38

Bevallom hogy én a 2-őt néztem. Végig.. nekem azaz egy tetszett valamiért. De se az 1 se a 3 nem fogott meg. Ez a korhatár valóban vicces kicsit.. én ének zene tagozaton tanulok, és tanárom szerint annál jobb egy hang, minél tovább képezik, minél tovább érlelik. (Úgyhogy ha tehetjük akkor bukjunk meg:P Szóval ének-zene tagozaton nem hátrány a bukás) Nah a lényeg, hogy nem is az átélésen van a fő hangsúly, hanem a saját hangszálain. Mert teszem fel mutálni is fog egyszer az az istenadta, és ha arra ilyen elvárások mellett ráénekel, akkor ágyő lesz a hangszálának:P Burkoltan...

csibike 2008.10.03. 00:03:10

sunny.: Igaza van a tanárodnak, de azért ne bukjatok, van más módja is a képzésnek :)) Bezony, a gyerekhang még nem kiforrott hang. Kuffnágel: Csipogó, csak csipogó :P Aliana: Eszenyi Enikő nagy kedvencem, ennek ellenére szerintem jobb volt az előző zsűri, de ezen biztos nem fogunk összeveszni :))

csibike 2008.10.03. 00:05:20

Mefi: Nekem is úgy tűnik, és ez jó :) Golden: Van, amikor belenézek, hátha olyan tehetség bukkan fel, mint Rúzsa Magdi :)

csavi 2008.10.03. 06:17:32

ezt én jó előre megmondtam! 18 alatt nem szabadna senkit odaengedni. és kell a felső korhatár is. anno a settenkedő megmondta, ez nem csak egy "hang-verseny", hanem "sztár" kereső. márpedig nem elég, ha valaki jól elénekel valamit. a sztárnak egyénisége van, hogynemondjam sztárallűrjei vannak. attól sztár. énekelni sokan tudnak, de attól még nem lesznek sztárok. a tizenévesekről legfeljebb az lesz a hír, hogy ötös lett a matekdolija a suliban. ez pedig nem elég. nincs (bulvár)hír értéke. nincs benne az a plusz, amiért lehet rajongani. ruzsa magdiban sincs...

csibike 2008.10.03. 10:52:19

csavi: A mai sztárokról nincs túl jó véleményem... A korhatárral egyetértek. Engem az zavar, hogy sztárt keresnek, ergo olyat, akiből semmi perc alatt sztárt faraghatnak, aztán jól eldobhatják. Az ilyen műsorok sztárjai nem életképesek, mert nincs mögöttük sok év munkája.

csavi 2008.10.03. 12:40:00

én is ilyesmire akartam utalni. ezért volt jó pl kontor tamás. aki a sztárrá válás útján nem a megasztárban indult. jól működő zenekar (roy és ádám) hasznos tagja volt. egyénisége is volt. más kérdés, hogy nem "tündöklik".

csibike 2008.10.03. 15:33:54

Szerintem ő nem tehetséges annyira, hogy valaha is nagyot durranjon, de szimpatikus volt, hogy azért már tapasztalt ezt-azt a saját erejéből.
süti beállítások módosítása