HTML

csibike blogja

Friss topikok

  • wattacukor: Helló. Most tartok itt az olvasásban, és már nem állom meg komment nélkül! :) A gumizás az gumizás... (2015.01.31. 20:34)
  • ZJWiQWklgJ: buy ambien ambien sleep driving - ambien drug manufacturer (2012.10.15. 07:26)
  • seaseptJerlor: how do i become a pharmacy technician http://exclusiverx.com/products/aceon.htm pharmacy unit dose... (2011.12.06. 18:20)
  • Csigamami: khm... ha azóta még nem váltottál... a cukorgyanta se nem fáj (annyira- egyébként hihetetlen, hogy... (2011.09.26. 14:36)
  • KelGyo: Rég jártam erre ... Gondoltam, benézek. (2010.05.27. 04:08)

Címkék

2009.07.26. 23:21 csibike blogja

Bár terveztem, a legújabb Harry Potter film előtt mégsem vettem elő újra a könyvet, mert olyanom volt, hogy inkább teljesen új történetekben akartam elmélyedni, pedig a költözés utáni pakolászásban nagy ügyesen megtaláltam a félvér herceges részt, másrészt meg azt gondoltam, hagyom magam meglepni-lenyűgözni a filmmel, hiszen régen olvastam a könyvet, csak a főbb csapásvonalakra emlékeztem, a részletekre nem, lehet, ez már a kezdődő szenilitásom első jele. Nagy-nagy kedvencem a HP-sorozat, újra és újra elbűvöl a Rowling által teremtett világ, nem tudom megtagadni gyermeklelkemet, nem is akarom. A szemüveges kissrácba való végzetes belehabarodás azért koromnál fogva kimaradt az életemből, nem is esetem a srác, olyan kis semmilyen hímecske, ha ifjoncok megrontásáról körberajongásáról lenne szó, akkor már inkább Cristiano Ronaldóval passzolgatnék, egyébként meg Pitont csípem kezdettől fogva - sanszos, erről egy lélekkurkász igen hosszú tanulmányt írna. Megvan az összes HP-könyv és az összes HP-film, jó, azt ne kérdezd, pontosan melyik költözős dobozban, mintegy húsz sorakozik még a kamrában, kicsomagolásra várva. HP-s kitűző, fogmosópohár és egyéb ereklye nincs a háztartásunkban, kisdobos becsszó. Ahogy láttam-hallottam, a mozi közönsége kissé csalódottan hagyta el a termet, én sem vagyok teljesen elégedett, hiányérzetem van, ez talán abból fakad, hogy a fantáziám anno izgalmasabbra színezte az olvasottakat, máshogy vetítette a képeket. Szerintem jobb filmet is lehetett volna kerekíteni a történetből, a korábbiaknál sikerült ez a mutatvány, nem tudom, most miért alakult így. Némelyik jelenetnél unatkoztam, némelyik jelenetnél meg azt suttogtam ő, aki férfim fülébe, hogy basszus, ez egyáltalán nem való gyerekeknek. Harry Potter rajongók, nyugalom, azért volt ott vicces, aranyos, izgalmas pillanat is, csak nagyon kevés.

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csibike.blog.hu/api/trackback/id/tr76169995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aliana 2009.07.27. 00:25:13

a könyvsorozatot nagyon szeretem, de eddig egyetlen filmmel sem voltam megelégedve, és ahogy hallgatom/olvasom a kritikákat, ezzel sem feltétlenül leszek... mondjuk, ha őszintén belegondolok, baromira nehezen megfilmesíthető a könyv, úgyhogy nagylelkűen megbocsájtok az alkotóknak :D egyébként szerintem úgy a negyedik kötet végétől nem feltétlenül (kis)gyerekeknek való a történet, főleg a film nem...

Odil 2009.07.27. 01:27:19

Na meg kell néznem már nekem is, csak sajnos nem Te vagy az első aki ilyen véleménnyel jött ki, de persze nem tart vissza :) Nyugi, nekem is Piton a favorit, valószínűleg azért is, mert magát a színészt is bírtam mindig. Passzolgatni meg hát igen, mennék én is :)

Elf 2009.07.27. 04:26:28

nekem még sose sikerült olyan filmet látni, ami tetszett volna, ha előtte könyvben elolvastam... a képzeletemet senki nem tudja lefilmezni...

roza 2009.07.27. 09:49:38

Párommal pont tegnap néztük meg mi is.Háááát..én is nagyon szeretem ezt a világot,szeretek elmerülni benne.Könyvben még nem olvastam,de nekem is megvan,és láttam az összes eddigi részt:) Én úgy éreztem,egyre jobbak és látványosabbak lettek a részek,de ez a mostani...Nem is tudom.Látványa lenyűgöző,szerettem belefeledkezni,de a történet...szinte nem is volt.Én is hallottam negatív véleményt róla,de én már csak ilyen vagyok,én akartam személyesen látni,valóban így van-e?Sajnos igen.

csibike 2009.07.27. 13:14:01

roza: Én is pont emiatt néztem meg. Az is biztos, hogyha lesz dvd-n, beszerzem. Szerintem érdemes elolvasni, több minden van a könyvben :) Elf: Nekem pölö az eddigi HP-filmekkel nem volt bajom, meg A Gyűrűk urával sem.

csibike 2009.07.27. 13:15:34

Odil: Ne is tartson :) Jaja, Piton igen sok más filmben szerepelt nempitonként. Aliana: Egyetértek, ennek ellenére sok tini volt a moziban. A korábbiakkal nem volt bajom, szerencsére :)

szederke 2009.07.28. 21:42:23

én is úgy vagyok,hogy ha előbb olvasok valamit,akkor csalódom a filmben,mert másképp képzelem el,de ez nem a rendező hibája,csak más megvilágításban látjuk a történetet.Leginkább a kimaradt részleteket hiányolom,de ugyebár minden nem kerülhet bele a filmbe.A Gyűrük ura is sokkal fantáziadúsabb és cselekményesebb könyvben.

szederke 2009.07.28. 21:43:12

ja és a hp filmeket meguntam a második rész után.a többit már meg sem néztem.

Fagyika 2009.07.29. 12:15:46

Szia Csikken! Én voltam oly elvetemült hogy premier előtti vetítésen voltam..az összes könyvet olvastam nem is egyszer..de ez az új rész is olyan semmilyen a hangsúly a látványon volt a könyvből/történetből NULLA..olyannal voltam aki csak a filmeket látta és nem értette a filmet,nem értette mit és miért keresnek stb. ő is én is csalódtunk..rötyögtünk 1-2 jeleneten de igen csak alulteljesített ez a rész..ezért "vártunk" rá ennyit???

nihilke 2009.07.29. 19:10:22

na ilyenkor örülök, hogy még nem olvastam egyiket sem. filmen nekem nagyon tetszett ez is meg az előzőek is. és összvissz egy dolog nem világos csak belőle, talán kettő. egyébként pedig már rég nem gyerekeknek való ez.

csibike 2009.07.29. 20:59:47

nihilke: Érdekes, aki nem olvasta, az nem szokta annyira élvezni az utóbbi részeket :) Ha a filmek tetszettek, a könyvek még jobban fognak. Pölö a mostani részbe sok izgalmas dolgo nem került be a könyvből. Fagyika: Szia :) Igen, bennem is felmerült, hogy milyen sokat vártunk rá és mégsem lett az igazi. Talán a következő már az lesz.

csibike 2009.07.29. 21:01:17

szederke: Ebből is látszik, hogy ízlések és pofonok, én spec halálra untam magam a Gyűrűk ura könyves verzióján, a filmet viszont nagyon csípem, Frodó szenvedéseit leszámítva :))
süti beállítások módosítása